icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
15 augusti 2021 12:55
1

Melonsallad med fetaost och rostade solrosfrön

0451c142-8821-48ac-a374-9ddf8a90e5ca.jpeg

Sjunger sommaren på sista refrängen nu? Grillern går fortsatt varm och till detta serveras en rad olika sallader. Den här med melon och fetaost passar riktigt fint till grillad kyckling alternativ grillat fläskkött. En portion sallad innehåller 199 kcal, 10 g fett, 9 g protein och 16 g kolhydrater. Lägger du till 125 grillad kycklingfilé innehåller hela måltiden endast 330 kcal, 10 g fett, 37 g protein och 16 g kolhydrater. Du som är plusmedlem hittar även recpetet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

400 g Nätmelon 400 g Vattenmelon 40 g Ruccolasallat 0.5 dl Solrosfrön torkade 150 g Fetaost fett 16%

Gör så här:

  1. Kärna ur melonen och skala den. Skär köttet i lite större kuber, ca 2x2 cm. Lägg i en skål.
  2. Smula ner fetaost och ruccola. Blanda runt och lägg upp på ett stort serveringsfat.
  3. Rosta solrosfröna i torr panna och häll därefter dessa över salladen.

Gillar

Kommentarer

  • 15 augusti 2021 13:44

    Det ser gott ut :) tack för tipset.

Logga in för att skriva en kommentar.