Mustig kött- och rotfruktssoppa
Visst blir man sugen på mer rustik mat nu när kylan så sakta kommer krypande?! Idag ska jag prova ett recept som Johan tagit fram. Har kollat igenom ingredienslistan och konstaterat att det här kan bara bli bra :D Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 6 portioner:
1 000,0 gram Nöt högrev rå
2,0 st Palsternacka
2,0 st Lök gul eller röd
2,0 stor(a) Morot
3,0 st Paprika grön gul röd
150,0 gram Potatis rå
5,0 klyfta(or) Vitlök
100,0 gram Tomatpuré konc konserv
1,5 Tärning(ar) Köttbuljong pulver tärning
1,0 dl Rödvin vol. % 12
2,0 burk Tomater krossade konserv m lag
6,0 dl Kranvatten
25,0 gram Bladpersilja
0,5 msk Kummin
1,5 msk Paprikapulver
3,0 st Lagerblad
2,0 krm Cayennepeppar
6,0 msk Creme fraiche fett 34%
Gör så här:
1. Skär köttet i lagom bitar och fräs i smör. Salta och peppra.
2. Hacka löken och vitlöken och tillsätt i stekpannan, låt fräsa med en stund och lägg sedan över allt i en gryta.
3. Tillsätt vatten, krossade tomater, tomatpuré, vin, buljong och kryddor. Rör om och låt puttra i ca 1 h.
4. Skala rotfrukter och dela paprikan, skär upp i lagom bitar och tillsätt i soppan. Låt koka i ca 30 min till och smaka sedan av kryddnigen samt späd eventuellt med mer vatten vid behov.
5. Servera i skålar och toppa med en klick creme fraiche och lite hackad persilja. Smaklig måltid!
Kommentarer
-
Skall testas!!
Logga in för att skriva en kommentar.