icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
29 oktober 2017 09:22
1

Mustig kött- och rotfruktssoppa

dcbfffce-db7a-4935-8097-80ce4803fa6e.jpg

Visst blir man sugen på mer rustik mat nu när kylan så sakta kommer krypande?! Idag ska jag prova ett recept som Johan tagit fram. Har kollat igenom ingredienslistan och konstaterat att det här kan bara bli bra :D Du som är plusmedlem hittar receptet här. 

Ingredienser till 6 portioner:
1 000,0 gram Nöt högrev rå
2,0 st Palsternacka
2,0 st Lök gul eller röd
2,0 stor(a) Morot
3,0 st Paprika grön gul röd
150,0 gram Potatis rå
5,0 klyfta(or) Vitlök
100,0 gram Tomatpuré konc konserv
1,5 Tärning(ar) Köttbuljong pulver tärning
1,0 dl Rödvin vol. % 12 
2,0 burk Tomater krossade konserv m lag
6,0 dl Kranvatten
25,0 gram Bladpersilja
0,5 msk Kummin
1,5 msk Paprikapulver
3,0 st Lagerblad
2,0 krm Cayennepeppar
6,0 msk Creme fraiche fett 34%

 

Gör så här:
1. Skär köttet i lagom bitar och fräs i smör. Salta och peppra.

2. Hacka löken och vitlöken och tillsätt i stekpannan, låt fräsa med en stund och lägg sedan över allt i en gryta.

3. Tillsätt vatten, krossade tomater, tomatpuré, vin, buljong och kryddor. Rör om och låt puttra i ca 1 h.

4. Skala rotfrukter och dela paprikan, skär upp i lagom bitar och tillsätt i soppan. Låt koka i ca 30 min till och smaka sedan av kryddnigen samt späd eventuellt med mer vatten vid behov.

5. Servera i skålar och toppa med en klick creme fraiche och lite hackad persilja. Smaklig måltid!

Kommentarer

  • 29 oktober 2017 10:54
    Tita

    Skall testas!!

Logga in för att skriva en kommentar.