icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
1 maj 2013 21:11
4

Närproducerat kött

Tack vare en arbetskollega har jag kommit i kontakt med en bonde som säljer närproducerat ekologiskt nötkött. Och inte är det dyrt heller! 145:- kg! För mig har det blivit viktigare och viktigare att välja ekologiskt och närproducerat i den utsträckning det går. Det kostar lite mer, men jag resonerar som så att vi har bara en kropp, så det gäller att ta hand om den på bästa sätt. Det har såklart inte alltid varit så, utan det är ett beslut som vuxit fram under lång tid. Men ju mer jag insett hur maten vi äter påverkar hälsan, desto viktigare har det blivit för mig. Hur tänker ni kring kvalitén på maten? Är det priset som styr, eller något annat?

Kommentarer

  • 1 maj 2013 21:27
    Astie
    Maten är en av få utgifter vi har så där kostar jag på - gärna ekologiskt och svenskt kött istället för irlänsk skräp. Funderar på att köpa köttlådor från västernorrlandsgården eller norrbete, men då jag har en pyttefrys ska mamma dela det med mig - så fort hon rensat ur sin. :P Mejerier köper jag helst från Norrmejerier. Alltid nån krona dyrare än övrigt men det är det värt. Jag försöker stötta lokalt och äkta mat när jag kan helt enkelt.
  • 1 maj 2013 21:45
    Jo, jag väljer också t ex lokala mejeriet, ekologiska ägg och svenskt kött. Tar dock in information om "bästa" lite efterhand, alla " larmrapporter" och löpsedlar osv rör iallafall till det för mig. Men viktiga frågor! Nu när jag läser lite om LHCF får jag mig nya tankeställare varje dag. Som "gräsbetat " kött, är det senaste för mig. Hm.... Svenska kossor ska ju gå ute halva året, gör inte köttkorna det? Tar emot att köpa kött från Pampas, hur mycket gräs de än ätit. Eller menar de att gris och fågel är sämre. Fisk? Och lamm bättre? Svårt!
  • 1 maj 2013 21:27
    FrkM
    Nu är jag inte någon stor köttätare men det kan ju omsättas... kombinationen skulle jag säga. Men i det stora betalar jag hellre mer om jag får bättre kvalitet och då kanske köper lite mindre mängd eller så tycker jag det är ok. 145 kr/kg låter dock väldigt suspekt även om det är direkt från bonden. Så ska man väga in korrekthet låter det som att man ska välja bort detta alternativ. Troligen är det svart till det priset och ja kanske djuren har det ok men hur blöder då inte samhället? Sen är det väl iofs beroende på vilken del och vad det är som kostar 145 kr/kg. Frk M [LANK]http://padetrettio.blogg.se[/LANK]
  • 2 maj 2013 20:06
    Jag tänker ungefär som du Astie. Närproducerat, ekologiskt och svenskt så långt det går. FrkM, skulle kanske beskrivit det bättre - man köper färdiga "lådor" med kött, man får inte välja vilka delar man vill ha. Det betyder att i en låda finns det både rostbiff och grytbitar - snittet blir 145:- kilot. Eminemma, ja bara föra det heter Naturbeteskött betyder det inte att kossorna går ute och äter gräs :) Genom att köpa KRAV märkt vet man i alla fall om att djuren får mat som till största delen är odlad på gården, och inte har blivit besprutad. Det är en djungel där ute och det gäller att vara om sig och kring sig :)

Logga in för att skriva en kommentar.