icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
15 mars 2016 17:52
5

Önskan om att älska lever

Om man vill äta en näringstät och hälsosam kost så bör lever ingå i denna. Vi äter idag mest muskelkött, vilket är långtifrån vår ursprungliga föda och det är absolut inte den typ av kött vi bör basera vårt proteinintag på. Att sedan hitta inälvsmat från gräsuppfödda djur är inte det enklaste, men det går. Jag har gjort många och tappra försök med lever. Främst kycklinglever då de anses ha den minst påtagliga leversmaken, men jag är nog inte beredd att hålla med om det där. 

Jag har testat leverpastej, lever som steks hårt med gyroskryddor, lägga lever i mjölk innan stekning, råa "leverkulor" , köttfärssås med lever, levergryta med fransk senap och pepparrot och ruccola - men ingenting har fungerat!

För ett tag sedan köpte jag mig 1/4 kalv uppfödd på gräs från en närproducerande bonde här i Skåne. Bara det var en ynnest! Sedan fanns även möjligheten att köpa till en organlåda, vilket jag gjorde - så nu sitter jag här med sisådär 3 kilo kalvlever och har än så länge provat två nya recept, varav ett fungerar klockrent och har seglat upp som nummer ett (eller rättare sagt ätbart;) på leverlistan. 

Leverpate´! 1/3 lever, 2/3 lammfärs som man sedan bakar i ung med ägg och en massa kryddor.  Gör en stor gratängfroma som jag sedan fryser in i portionsbitar och äter tillsammans med rårivna rödbetor, stekt svamp och blandade gröna blad. Planen är att successivt minska på mängden lammfärs till fördel för lever. Det får ta sin lilla tid. Små doser av lever är bättre än ingen leve, eller hur?!

Lägger upp receptet inom kort!

Gillar

Kommentarer

  • 15 mars 2016 18:14

    Ser sjukt gott ut! :-)

  • 15 mars 2016 18:17
    aregnisw

    Jag älskar lever yes ser fram emot receptet.

  • 15 mars 2016 19:36
    lejonell
    Hade jag lever vet jag två familjemedlemmar som skulle bli väldigt glada. Torkad lever är riktigt lyxigt hundgodis!
  • 15 mars 2016 19:51

    Ser gott ut. inväntar recept

  • 15 mars 2016 22:42
    Bella50

    Ser superduper ut 🌹👏

Logga in för att skriva en kommentar.