Pajskal av kokt potatis
Idag bjuder vi på ett pajskal som endast innehåller en ingrediens - kokt potatis! Detta har snabbt blivit en favorit hos oss då det är enkelt att tillaga, kalorisnålt och fyllningen går att variera efter vad du har i ditt kylskåp så länge det finns ägg och någon form av mjölkprodukt till äggstanningen. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 600 g Potatis kokt
Gör så här:
- Krossa och tryck ut potatisen i en pajform alternativt 4 mindre portionsformar.
- Fyll med valfri fyllning och grädda i 180 graders ugn ca 25 minuter. Beräkna 1 ägg och 1 dl vätska (mjölk, grädde, kvarg eller keso) per portion.
Gillar
Kommentarer
-
Såg detta på social medier den här veckan också. Bra tips! Om man använder kall kokt potatis och sen vämer den som pajskal - är det fortfarande mindre stärkelse/snabba kolhydrutter då?
-
Ja det här skalet är överallt på sociala medier nu😁 Helt rätt, kokt kallt och därefter uppvärmt är toppen för en hälsosam tarmflora och har mindre påverkan på blodsocker då det innehåller resistent stärkelse👍🏻
-
Jag som undviker mjöl, har använt potatis som pajskal länge.
Logga in för att skriva en kommentar.