icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
23 mars 2025 07:57
3

Pajskal av kokt potatis

6a6092d7-5bea-4c45-acd7-ba6b9b692e01.jpg

Idag bjuder vi på ett pajskal som endast innehåller en ingrediens - kokt potatis! Detta har snabbt blivit en favorit hos oss då det är enkelt att tillaga, kalorisnålt och fyllningen går att variera efter vad du har i ditt kylskåp så länge det finns ägg och någon form av mjölkprodukt till äggstanningen. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 600 g Potatis kokt

Gör så här:

  1. Krossa och tryck ut potatisen i en pajform alternativt 4 mindre portionsformar.
  2. Fyll med valfri fyllning och grädda i 180 graders ugn ca 25 minuter. Beräkna 1 ägg och 1 dl vätska (mjölk, grädde, kvarg eller keso) per portion. 

Gillar

Kommentarer

  • 23 mars 2025 08:18
    BirtheX

    Såg detta på social medier den här veckan också. Bra tips! Om man använder kall kokt potatis och sen vämer den som pajskal - är det fortfarande mindre stärkelse/snabba kolhydrutter då? 

  • 23 mars 2025 09:26

    Ja det här skalet är överallt på sociala medier nu😁 Helt rätt, kokt kallt och därefter uppvärmt är toppen för en hälsosam tarmflora och har mindre påverkan på blodsocker då det innehåller resistent stärkelse👍🏻

  • 23 mars 2025 13:45
    Digitali

    Jag som undviker mjöl, har använt potatis som pajskal länge.

Logga in för att skriva en kommentar.