icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
15 juni 2019 10:28
10

Pajskal med kikärtor

5b79af84-8f9a-4ac9-b829-0934d42454a6.jpg

Efter tips från Bella50 här på matdagboken var jag tvungen att prova det här receptet på pajskal gjort på kikärtor. Så gott det blev! Tack för tipset laughyes Receptet kommer ursprungligen från Jessica Frej. Jag gjorde en fyllning på ost, äggstanning, vitlök, spenat och basilika - men man kan såklart fylla den med vad som. 

Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 6 portioner:       

  • 0.5 tsk Salt
  • 230 g Kikärtor Ekologiska Zeta
  • 1 st Ägg ekologiskt rått
  • 1 dl mjöl Mandel Sötmandel torkad / Mandelmjöl
  • 1 msk Olivolja
  • 2 tsk Fiberhusk

Gör så här:

  1. Häll kikärtorna i en sil och skölj noga med vatten.
  2. Lägg därefter alla ingredienser i en mixer och kör till en jämn deg.
  3. Tryck därefter ut degen i en pajform (ca 24 cm/diameter) med fuktade händer.
  4. Nagga med gaffel och förgrädda pajskalet sju minuter i 200 grader varm ugn.
  5. Gör därefter valfri pajfyllning och fortsätt grädda 30-40 minuter i 175 graders ugn.

Gillar

Kommentarer

  • 15 juni 2019 11:14
    Lovis

    Hej Jessica!

    Pajskalet är jättebra men har du provat att ta vara på kikärtsspadet och göra vegansk majonnäs på det?  Vi pratade om det på Hälsoresan, så testa gärna det i så fall. wink

  • 15 juni 2019 11:14
    Lovis

    Hej Jessica!

    Pajskalet är jättebra men har du provat att ta vara på kikärtsspadet och göra vegansk majonnäs på det?  Vi pratade om det på Hälsoresan, så testa gärna det i så fall. wink

  • 15 juni 2019 11:50

    Hej Lovis!

    Har inte glömt ditt tips om majonnäsen smiley! Jag sparade spadet när jag gjorde pajen, men hade ingen olja hemma. Är inköpt nu yes. Kommer testa majonnäsen nästa gång jag gör något med kikärtor.

  • 15 juni 2019 12:08
    Bella50

    Halloj Jessica...va kul att du gillade pajskalet. Tusen tack för senast..saknar din goa mat.

    Ha det bäst nu och trevlig midsommar. 🥰✌️

  • 15 juni 2019 12:21

    Kikärtsspad går att använda till massor, framförallt som äggersättning i olika recept. Maränger på kikärtsspad är jättelätt att göra. Majonnäs har jag inte provat att göra, köper Coop extra lättmajonnäs som är vegansk. Men nyfiken på hur man kan göra egen.

  • 15 juni 2019 15:11
    Lovis

    Medlem16, jag kör bara spadet med dijonsenap (såklart senap efter smak) och lite vinäger/citronsaft, aningen salt och fyller på med rapsolja. Hur enkelt som helst. Kör allt i en bunke och låter mixterstaven jobba från botten och upp. Klart! Man kan ju ockå smaksätta med vad man sen väljer, typ dill, vitlök etc, men det gör jag i efterhand.

  • 15 juni 2019 15:26

    Lovis: tack för tipset, måste prövas!

  • 15 juni 2019 21:06
    Arrietty

    Min kikärtsbotten gjordes utan ägg och med kokosfett istället för olivolja, den blev ockå jättegod efter att jag hade fått laborera lite med förbakingen, först blev den för blöt,sen för torr, sen perfekt...

  • 16 juni 2019 11:59

    Ja tack för tipset Bella50yes Saknar våra snack i köket smiley Hoppas du får en härlig midsommar med massor av god mat!

  • 16 juni 2019 17:50
    Bella50

    Du vet ju Jessica att mat...- De´ e´ mitt liv de´ ....😂✌️

    Detsamma till dig...ha en härlig midsommarhelg. 🥰✌️

    42091cfb-ba00-4bc7-a1b2-b385456cbca6.jpeg

    Senast uppdaterad 16 juni 2019 17:54

Logga in för att skriva en kommentar.