Pajskal med kikärtor
Efter tips från Bella50 här på matdagboken var jag tvungen att prova det här receptet på pajskal gjort på kikärtor. Så gott det blev! Tack för tipset Receptet kommer ursprungligen från Jessica Frej. Jag gjorde en fyllning på ost, äggstanning, vitlök, spenat och basilika - men man kan såklart fylla den med vad som.
Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 6 portioner:
- 0.5 tsk Salt
- 230 g Kikärtor Ekologiska Zeta
- 1 st Ägg ekologiskt rått
- 1 dl mjöl Mandel Sötmandel torkad / Mandelmjöl
- 1 msk Olivolja
- 2 tsk Fiberhusk
Gör så här:
- Häll kikärtorna i en sil och skölj noga med vatten.
- Lägg därefter alla ingredienser i en mixer och kör till en jämn deg.
- Tryck därefter ut degen i en pajform (ca 24 cm/diameter) med fuktade händer.
- Nagga med gaffel och förgrädda pajskalet sju minuter i 200 grader varm ugn.
- Gör därefter valfri pajfyllning och fortsätt grädda 30-40 minuter i 175 graders ugn.
Gillar
Kommentarer
-
Hej Jessica!
Pajskalet är jättebra men har du provat att ta vara på kikärtsspadet och göra vegansk majonnäs på det? Vi pratade om det på Hälsoresan, så testa gärna det i så fall.
-
Hej Jessica!
Pajskalet är jättebra men har du provat att ta vara på kikärtsspadet och göra vegansk majonnäs på det? Vi pratade om det på Hälsoresan, så testa gärna det i så fall.
-
Hej Lovis!
Har inte glömt ditt tips om majonnäsen
! Jag sparade spadet när jag gjorde pajen, men hade ingen olja hemma. Är inköpt nu
. Kommer testa majonnäsen nästa gång jag gör något med kikärtor.
-
Halloj Jessica...va kul att du gillade pajskalet. Tusen tack för senast..saknar din goa mat.
Ha det bäst nu och trevlig midsommar. 🥰✌️
-
Kikärtsspad går att använda till massor, framförallt som äggersättning i olika recept. Maränger på kikärtsspad är jättelätt att göra. Majonnäs har jag inte provat att göra, köper Coop extra lättmajonnäs som är vegansk. Men nyfiken på hur man kan göra egen.
-
Medlem16, jag kör bara spadet med dijonsenap (såklart senap efter smak) och lite vinäger/citronsaft, aningen salt och fyller på med rapsolja. Hur enkelt som helst. Kör allt i en bunke och låter mixterstaven jobba från botten och upp. Klart! Man kan ju ockå smaksätta med vad man sen väljer, typ dill, vitlök etc, men det gör jag i efterhand.
-
Lovis: tack för tipset, måste prövas!
-
Min kikärtsbotten gjordes utan ägg och med kokosfett istället för olivolja, den blev ockå jättegod efter att jag hade fått laborera lite med förbakingen, först blev den för blöt,sen för torr, sen perfekt...
-
Ja tack för tipset Bella50
Saknar våra snack i köket
Hoppas du får en härlig midsommar med massor av god mat!
-
Du vet ju Jessica att mat...- De´ e´ mitt liv de´ ....😂✌️
Detsamma till dig...ha en härlig midsommarhelg. 🥰✌️
Senast uppdaterad 16 juni 2019 17:54
Logga in för att skriva en kommentar.