Palak paneer med halloumi och tomat
Blev tipsad om det här receptet av en vän som lovordade det till skyarna. Det är en variant på den indiska rätten palak paneer. Det här gick inte hem hos mig! Det var kryddblandingen som ställde till det. Garam masala innehåller bland annat kardemumma, kanel och nejlikor vilket i och för sig är gott - men inte i middagsrätt. Men, smaken är ju som baken :D
Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser 4 portioner:
- 1 msk Garam masala
- 1 krm Svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 2 msk Riven ingefära
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 mellan Tomat
- 1 burk Tomater krossade konserv m lag
- 1 msk Tomatpuré konc konserv
- 1 msk Olivolja
- 1 dl Vitt vin vol. % 1
- 2 dl Vispgrädde fett 40%
- 200 g Spenat färsk
- 400 g Halloumiost fett 22% ej stekt
Gör så här:
- Finhacka löken. Fräs tillsammans med pressad vitlök, riven ingefära och hackade tomater i olivolja. Låt fräsa ca 5 minuter.
- Tillsätt garam masala, krossade tomater, tomatpuré, vin och grädde. Låt puttra i 30 minuter.
- Vänd ner spenaten och smaka av grytan med salt och peppar.
- Skiva halloumin. Stek i torr stekpanna på båda sidor till den får fin färg.
- Lägg upp grytan på tallrikar och toppa med halloumin.
Gillar
Kommentarer
-
Åh jag älskar den rätten
gör den ofta så smaken är som sagt olika
-
Skall prova denna maträtt på annandag påsk. Alltid roligt med nya smakupplevelser.
Önskar er alla på MD en Glad PåskTa hand om varandra
🐣🐥☘️💛☘️🐥🐣
-
En av mina favoriter!
Logga in för att skriva en kommentar.