icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
11 april 2020 09:10
3

Palak paneer med halloumi och tomat

1c9f7f0e-ac6b-428d-a3ae-92ed5cd27e91.jpg

Blev tipsad om det här receptet av en vän som lovordade det till skyarna. Det är en variant på den indiska rätten palak paneer. Det här gick inte hem hos mig! Det var kryddblandingen som ställde till det. Garam masala innehåller bland annat kardemumma, kanel och nejlikor vilket i och för sig är gott - men inte i middagsrätt. Men, smaken är ju som baken :D 

Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser 4 portioner:       

  • 1 msk Garam masala

  • 1 krm Svartpeppar

  • 1 tsk Salt

  • 2 msk Riven ingefära

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 2 mellan Tomat

  • 1 burk Tomater krossade konserv m lag

  • 1 msk Tomatpuré konc konserv

  • 1 msk Olivolja

  • 1 dl Vitt vin vol. % 1

  • 2 dl Vispgrädde fett 40%

  • 200 g Spenat färsk

  • 400 g Halloumiost fett 22% ej stekt

Gör så här:

  1. Finhacka löken. Fräs tillsammans med pressad vitlök, riven ingefära och hackade tomater i olivolja. Låt fräsa ca 5 minuter.
  2. Tillsätt garam masala, krossade tomater, tomatpuré, vin och grädde. Låt puttra i 30 minuter.
  3. Vänd ner spenaten och smaka av grytan med salt och peppar.
  4. Skiva halloumin. Stek i torr stekpanna på båda sidor till den får fin färg.
  5. Lägg upp grytan på tallrikar och toppa med halloumin.

Gillar

Kommentarer

  • 11 april 2020 10:25
    Jessand

    Åh jag älskar den rättensmiley gör den ofta så smaken är som sagt olika

  • 11 april 2020 10:43
    piaan55

    Skall prova denna maträtt på annandag påsk. Alltid roligt med nya smakupplevelser. 
    Önskar er alla på MD en Glad Påsk

    Ta hand om varandra 

    🐣🐥☘️💛☘️🐥🐣

  • 13 april 2020 14:04

    En av mina favoriter! laugh

Logga in för att skriva en kommentar.