Paleo fiskgratäng med dill och dijon
Godmorgon! Ska alldeles snart bege mig hem till min syster för fars dag brunchförberedelser, men först ska jag dela med mig av ett kanongott recept!
Det här är en fiskgratäng med kokosgrädde istället för vanlig grädde, jag lovar dock att den inte smakar kokos! Självklart går det bra att använda vanlig grädde med om man föredrar detta. Moset gjorde jag på blomkål och jordärskocka och det blir helt magiskt gott! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 600 g Torskrygg MSC 110-130 g Sannäs
- 500 g Jordärtskocka
- 500 g Blomkål
- 2 st Äggula konventionellt
- 4 dl Kokosgrädde 24% Kara
- 1 knippe Dill
- 1.5 msk Senap fransk
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Lök gul eller röd
- 15 g Kokosfett / Kokosolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala jordärtskockorna och skär i mindre bitar. Dela blomkålen i mindre bitar. Koka skockor och blomkål al dente. Tänk på att det tar längre tid för skockorna att bli färdiga.
- Finhacka löken och stek mjuk i ghee eller kokosolja.
- Lägg torskfileérna i en ugnsfast form och fördela den stekta löken ovanpå.
- Blanda kokosgrädden med finhackad dill, dijon och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
- Kör skockor och blomkål till mos i blender eller mixer. Blanda ner äggulorna och smaka av med salt och peppar. Spritsa därefter ut moset längs gratängformens kanter.
- Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.