Parmesanpanerad fisk med tartarsås
Här kommer ett recept på en fisk med frasig panering med smak av parmesan. Fisken serveras tillsammans med tartarsås och kokt potatis. Håller du nere på kolhydraterna kan du byta ut potatisen mot kokt blomkål. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 600 g Torsk rå
- 1 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 0.5 Dl Pofiber - Potatisfiber, Semper
- 1 st Ägg konventionellt rått
- 0.5 dl Majonnäs fett 80%
- 0.5 dl Kvarg färskost fett 10% Kesella
- 0.5 dl Bostongurka
- 15 g KAPRIS CAPOTES SANTA MARIA
- 1 msk Citronjuice färskpressad
- 500 g Potatis kokt
- 2 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Blanda ihop majonnäs, kesella, bostongurka och kapris i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ i kylen.
- Klappa fisken torr med hushållspapper. Krydda med salt och peppar.
- Doppa fisken i pofiber, därefter i uppvispat ägg och slutligen i parmesan. Stek sedan i smör ca 5 minuter på varje sida.
- Servera fisken tillsammans med kokt potatis och tartarsås.
Gillar
Kommentarer
-
Låter smarrigt som alltid , Jessica 👍
-
Tack Bella🤗
Logga in för att skriva en kommentar.