Parmesanpanerad spätta med syrligt mos
Här kommer ett recept på en krispig panerad fisk med smak av parmesan. Till detta serveras ett mos med potatis och blomkål. Vill du ha en måltid med färre kolhydrater kan du minska mängden potatis och öka blomkålen. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 600 g Rödspätta rå
- 1 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 0.5 dl Rismjöl vitt
- 1 st Ägg konventionellt rått
- 2 msk Smör fett 80 %
- 0.5 st Citron
- 300 g Potatis rå
- 300 g Blomkål
- 1.5 dl Kvarg färskost fett 10% Kesella
- 2 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Torka filéerna med hushållspapper. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp med en gaffel.
- Lägg rismjöl i en annan djup tallrik och parmesan blandat med salt och peppar i ytterligare en tallrik.
- Vänd fisken i rismjölet, därefter i ägget och slutligen i parmesanosten. Stek i smör ca 5 minuter på varje sida.
- Skala och koka potatisen tills den är genomkokt. Känn efter med en sticka. Dela blomkålen i buketter och koka dessa för sig, känn efter med en sticka så de är mjuka.
- Vänd ner blomkål och potatis i en stor djup skål eller kastrull. Tillsätt kesella och smör. Kör till mos med en mixer. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken tillsammans med mos och klyftad citron.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.