icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
18 september 2022 16:06

Parmesanpanerad spätta med syrligt mos

26c4cb9e-6005-4eca-8496-da20cda2315f.jpeg

Här kommer ett recept på en krispig panerad fisk med smak av parmesan. Till detta serveras ett mos med potatis och blomkål. Vill du ha en måltid med färre kolhydrater kan du minska mängden potatis och öka blomkålen. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:       

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 600 g Rödspätta rå

  • 1 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%

  • 0.5 dl Rismjöl vitt

  • 1 st Ägg konventionellt rått

  • 2 msk Smör fett 80 %

  • 0.5 st Citron

  • 300 g Potatis rå

  • 300 g Blomkål

  • 1.5 dl Kvarg färskost fett 10% Kesella

  • 2 msk Smör fett 80 %

Gör så här:

  1. Torka filéerna med hushållspapper. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp med en gaffel.
  2. Lägg rismjöl i en annan djup tallrik och parmesan blandat med salt och peppar i ytterligare en tallrik.
  3. Vänd fisken i rismjölet, därefter i ägget och slutligen i parmesanosten. Stek i smör ca 5 minuter på varje sida.
  4. Skala och koka potatisen tills den är genomkokt. Känn efter med en sticka. Dela blomkålen i buketter och koka dessa för sig, känn efter med en sticka så de är mjuka.
  5. Vänd ner blomkål och potatis i en stor djup skål eller kastrull. Tillsätt kesella och smör. Kör till mos med en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fisken tillsammans med mos och klyftad citron.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.