icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
4 februari 2013 13:44
4

Preppa frysen!

“Jag hinner inte laga mat” “Jag har ingen fantasi, kan inte komma på något att laga” “Det tar för lång tid att laga mat från grunden” “Det är tråkigt att laga mat“ Känner du igen dig? Jag tycker inte själv att det är speciellt roligt att ställa mig vid spisen efter en lång arbetsdag. Än mindre har jag inspiration till att komma på vad jag ska äta. Och snabbt ska det gå att få till något! En enkel utväg är att när man väl lagar något – gör det rejält. Räddaren i nöden är en preppad frys. Har man bara färdiggrillade burgare, köttbullar, kycklingfileér, laxfileér etc behöver man inte lägga så mycket tid och energi på vad man ska äta. Man har ju alltid några grönsaker hemma, samt majjo, avocado och crème fraich – så med en preppad frys kan få till en bra middag på bara 10 minuter. Och det bästa av allt är att det blir ren och bra mat. Inga tillsatser, inga halvfabrikat (jo några kanske). Hemlagat helt henkelt :D

Kommentarer

  • 4 februari 2013 15:14
    utter
    Tänker likadant, om jag gör något som tar lång tid så lagar jag flera extra portioner så man kan använda det någon annan gång som grund. :)
  • 4 februari 2013 16:22
    anna54
    Jag åt nästan bara kycklingklubbor till middag förut, eftersom det gick så fort att bara klippa upp påsen och sätta gaffeln i dem. Var för hungrig när jag kom hem för att ens orka vänta på mikron. Men nu har jag tröttnat på kycklingklubbor. Gjorde en massa storkok, pasta och linssoppa i natt när jag inte kunde sova. Så när jag kom hem idag blev det tonfisk i olja med pasta och vitkålsallad, också vitkålsalladen fixade jag i natt. Jag måste bli bättre på att planera nyttiga storkok.
  • 4 februari 2013 18:25
    Ja storkok är verkligen räddaren i nöden!
  • 4 februari 2013 14:12
    Tabirimiri
    jag känner ingen mig jag höll på aktivt ett tag sen tröttnade jag och inte vela något mer.

Logga in för att skriva en kommentar.