icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
12 augusti 2013 14:02
3

Preppar lunchlådor

Kan tyckas tråkigt, men varje söndag lägger jag ett par timmar vid spisen och lagar ett antal maträtter som jag sedan fryser in. På så sätt har man alltid något gott att ta med till jobb och man slipper tänka på den biten. Visst kan man äta ute, men jag gillar att veta vad det är för något jag äter. Varifrån köttet kommer, och vad det är uppfött på. Om grönsakerna är ekologiska eller inte etc. Om det är vetemjöl och lättprodukter i såsen ;) Har kommit på att det här både underlättar och sparar mig en massa tid under veckorna. Tid som jag kan lägga på sådant jag tycker är roligt istället. Hur gör ni? Lagar ni också mycket mat vid ett par få tillfällen, eller blir det till att laga varje dag?

Kommentarer

  • 12 augusti 2013 14:17
    Jag har sen i september förra året levt med matlådor dagligen, nu är det förvisso inte jag själv som tillagat dem, utan nära och kära till mig, men jag håller med, det är väldigt praktiskt, sparar tid och energi och till viss del även stress att ha maten färdig att bara plocka fram ur frysen, tre saker jag under gångna året lagt på andra orsaker, så det har varit guld värt att inte behöva lägga de sakerna på matlagning osv.
  • 12 augusti 2013 15:04
    Tänker att jag ska göra så, men... Numera blir det matlåda av gårdagens käk med till jobbet. Räddningsplankan är annars tonfisksallad med oliver, eller micrad laxfilé från frysen. Idag handlade jag kräftstjärtar, också bra med ägg och majo till lunch. :)
  • 12 augusti 2013 20:07
    Låter bra att du har folk runt omkring dig som har hjälpt dig med detta - så du har sluppit lägga energi på detta. Ja man gör sannerligen vad man kan för att underlätta. Smart tänk Eminemma :D

Logga in för att skriva en kommentar.