Proteinrik ostkaka
Idag bjuder vi på en proteinrik ostkaka som passar bra både som frukost, lunch eller mellanmål. En portion innehåller ca 30 g protein men kan enkelt ökas genom att tillsätta mer vassleprotein i receptet. Sylten som serveras till gör vi av hallon som mosas och blandas med chiafrön. Hoppas det ska smaka! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 st Bittermandel
- 400 g Keso färskost fett 4%
- 4 st Ägg konventionellt rått
- 40 g Proteinpulver - Vassleprotein - Whey 100
- 200 g Hallon frysta
- 1 msk Chiafrön
Gör så här:
- Knäck ner ägg, keso, vassleprotein och finriven bittermandel i en mixer. Kör till slät konsistens och häll upp i ugnståliga, mindre portionsformar.
- Grädda i 180 grader varmluftsugn ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
- Tina hallonen, mosa och blanda med chiafrön. Servera som sylt till ostkakan.
Gillar
Kommentarer
-
Jaaa den ska jag göra till fastebryt imorgonlunch. Tack.
Men bittermandel? Hmmm
-
Ja testa gärna😁 Du kan ju utesluta mandeln och ta vaniljpulver istället👍🏻
Logga in för att skriva en kommentar.