icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
2 mars 2025 11:14
2

Proteinrik ostkaka

73db942f-d742-46e1-a9c1-e529a9851baf.jpg

Idag bjuder vi på en proteinrik ostkaka som passar bra både som frukost, lunch eller mellanmål. En portion innehåller ca 30 g protein men kan enkelt ökas genom att tillsätta mer vassleprotein i receptet. Sylten som serveras till gör vi av hallon som mosas och blandas med chiafrön. Hoppas det ska smaka! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 4 st Bittermandel

  • 400 g Keso färskost fett 4%

  • 4 st Ägg konventionellt rått

  • 40 g Proteinpulver - Vassleprotein - Whey 100

  • 200 g Hallon frysta

  • 1 msk Chiafrön

Gör så här:

  1. Knäck ner ägg, keso, vassleprotein och finriven bittermandel i en mixer. Kör till slät konsistens och häll upp i ugnståliga, mindre portionsformar.
  2. Grädda i 180 grader varmluftsugn ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  3. Tina hallonen, mosa och blanda med chiafrön. Servera som sylt till ostkakan.

 

Gillar

Kommentarer

  • 2 mars 2025 19:59
    BirtheX

    Jaaa den ska jag göra till fastebryt imorgonlunch.  Tack.smiley

     

    Men bittermandel? Hmmmwink

  • 3 mars 2025 07:12

    Ja testa gärna😁 Du kan ju utesluta mandeln och ta vaniljpulver istället👍🏻

Logga in för att skriva en kommentar.