Proteinrik ostkaka med keso
Idag bjuder vi på en proterinrik ostkaka som passar både till frukost, mellanmål eller som nyttigare dessert. Själv äter vi den gärna som frukost och då oftast kall. I receptet används frysta mosade bär som värmts upp och blandas med lite flytande honung för sötma. Väldigt gott! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 krm Vaniljpulver
- 400 g Keso färskost fett 4%
- 2 st Ägg konventionellt rått
- 120 g Hallon
- 1 tsk Honung
Gör så här:
- Bland ihop keso, ägg och vaniljpulver. Häll ner i en liten ugnstålig glasform.
- Grädda mitt i ungen i 180 grader. Höj därefter till 250 grader och sätt på grillfunktionen. Låt gräddas ytterligare 5 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna tills ljummen eller kall innan servering.
- Mosa hallonen och blanda med honung. Servera till kesokakan.
Gillar
Kommentarer
-
Detta vill jag testa!
Hur länge ska den gräddas "första gången"? -
Det undrade jag också, men eftersom totala tiden var 30 min, så tänkte jag ca 23-25 min. Det tog bara en minut att blanda ingredienserna. 😀
Jag gjorde den genast, och nu står den på avsvalning. Doftar jättegott!
-
Tack för att ni uppmärksammade att jag glömt tiden 🫣
Har uppdaterat receptet nu, den ska vara inne 20 min första gräddningen.
Hoppas den ska smaka👍🏻
-
Nu har jag också testat att tillaga denna. Eftersom jag kör Duksn så blev det med supermini-keso. Hallon ingår inte riktigt i listan, rabarber får jag äta fritt. Så ner i frysen efter rabarber som jag kokar med steviaströ.
Logga in för att skriva en kommentar.