icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
25 augusti 2024 11:33
4

Proteinrik ostkaka med keso

28e3f79e-c17d-4908-904c-88e684d09425.jpg

Idag bjuder vi på en proterinrik ostkaka som passar både till frukost, mellanmål eller som nyttigare dessert. Själv äter vi den gärna som frukost och då oftast kall. I receptet  används frysta mosade bär som värmts upp och blandas med lite flytande honung för sötma. Väldigt gott! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 2 portioner:

  • 1 krm Vaniljpulver
  • 400 g Keso färskost fett 4%
  • 2 st Ägg konventionellt rått
  • 120 g Hallon
  • 1 tsk Honung

Gör så här:

  1. Bland ihop keso, ägg och vaniljpulver. Häll ner i en liten ugnstålig glasform.
  2. Grädda mitt i ungen i 180 grader. Höj därefter till 250 grader och sätt på grillfunktionen. Låt gräddas ytterligare 5 minuter.
  3. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna tills ljummen eller kall innan servering.
  4. Mosa hallonen och blanda med honung. Servera till kesokakan.

 

Gillar

Kommentarer

  • 25 augusti 2024 11:40
    LinusPL

    Detta vill jag testa! 
    Hur länge ska den gräddas "första gången"?

  • 25 augusti 2024 13:00
    MagganD

    Det undrade jag också, men eftersom totala tiden var 30 min, så tänkte jag ca 23-25 min. Det tog bara en minut att blanda ingredienserna. 😀

    Jag gjorde den genast, och nu står den på avsvalning. Doftar jättegott!

  • 25 augusti 2024 17:57

    Tack för att ni uppmärksammade att jag glömt tiden 🫣

    Har uppdaterat receptet nu, den ska vara inne 20 min första gräddningen. 
     

    Hoppas den ska smaka👍🏻
     

  • 25 augusti 2024 18:14
    LUAL

    Nu har jag också testat att tillaga denna. Eftersom jag kör Duksn så blev det med supermini-keso. Hallon ingår inte riktigt i listan, rabarber får jag äta fritt. Så ner i frysen efter rabarber som jag kokar med steviaströ.

Logga in för att skriva en kommentar.