icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
17 juli 2022 12:04

Pulled chicken med asiatiska smaker

2d056620-13fd-4b61-9fe9-b76797d0a06b.jpg

Här kommer ett snabblagat recept med kyckling som bankas mjuk och trådig med kavel och därefter får marinera i en asiatisk marinad med smak av chili, ingefära och vitlök. Supergott! Servera tillsammans med ris, alternativt shiratakinudlar beroende på diet. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:      

  • 1 msk Paprikapulver

  • 1 msk Chiliflakes

  • 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 1 dl Olivolja

  • 3 klyfta(or) Vitlök

  • 20 g Purjolök

  • 50 g Ingefära

  • 5 msk Japansksoja EKO URTEKRAM

  • 2 msk Balsamvinäger Druvan

  • 1 msk Socker

  • 2 dl Jasminris okokt

  • 0.5 dl Sesamfrön torkade

  • 40 cm Gurka

Gör så här:

  1. Rosta sesamfröna i en torr panna till de får färg. Ställ åt sidan.
  2. Koka kycklingen i vatten ca 12-15 minuter till den är genomkokt. Lägg därefter fileérna i kallt vatten för att de ska svalna snabbare.
  3. Lägg fileérna på en skärbräda och banka dem med en kavel till de trådar sig. Fortsätt dra och dela köttet för hand och lägg i en skål.
  4. Finhacka lök och purjolök. Lägg i en kastrull och tillsätt oljan. Låt fräsa till löken blir mjuk och får lite färg. Ta därefter bort från plattan och tillsätt chiliklakes, paprikapulver, riven ingefära, soja och balsamvinäger. Blanda väl. Slå oljan över kycklingen och blanda väl.
  5. Koka riset enligt anvisning. Strimla gurkan.
  6. Lägg upp kycklingen på en tallrik. Fördela gurka över kycklingen och toppa med rostade sesamfrön. Servera tillsammans med ris.

Serveringstips

Med ris, blomkålsris, shiratakinudlar eller risnudlar beroende på vald kosthållning. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.