Pulled chicken med asiatiska smaker
Här kommer ett snabblagat recept med kyckling som bankas mjuk och trådig med kavel och därefter får marinera i en asiatisk marinad med smak av chili, ingefära och vitlök. Supergott! Servera tillsammans med ris, alternativt shiratakinudlar beroende på diet. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk Paprikapulver
- 1 msk Chiliflakes
- 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 1 dl Olivolja
- 3 klyfta(or) Vitlök
- 20 g Purjolök
- 50 g Ingefära
- 5 msk Japansksoja EKO URTEKRAM
- 2 msk Balsamvinäger Druvan
- 1 msk Socker
- 2 dl Jasminris okokt
- 0.5 dl Sesamfrön torkade
- 40 cm Gurka
Gör så här:
- Rosta sesamfröna i en torr panna till de får färg. Ställ åt sidan.
- Koka kycklingen i vatten ca 12-15 minuter till den är genomkokt. Lägg därefter fileérna i kallt vatten för att de ska svalna snabbare.
- Lägg fileérna på en skärbräda och banka dem med en kavel till de trådar sig. Fortsätt dra och dela köttet för hand och lägg i en skål.
- Finhacka lök och purjolök. Lägg i en kastrull och tillsätt oljan. Låt fräsa till löken blir mjuk och får lite färg. Ta därefter bort från plattan och tillsätt chiliklakes, paprikapulver, riven ingefära, soja och balsamvinäger. Blanda väl. Slå oljan över kycklingen och blanda väl.
- Koka riset enligt anvisning. Strimla gurkan.
- Lägg upp kycklingen på en tallrik. Fördela gurka över kycklingen och toppa med rostade sesamfrön. Servera tillsammans med ris.
Serveringstips
Med ris, blomkålsris, shiratakinudlar eller risnudlar beroende på vald kosthållning.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.