Pumpagratäng med svartkål och fetaost
För mig är gratäng mat i all sin enkelhet, då det oftast innebär en kylskåpsrensning. Hur som helst, den här rätten funkar både som ensamrätt eller som ett tillbehör till kött eller kyckling. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienset till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 1 Nypa Salt
- 250 g Butternutpumpa
- 150 g Palsternacka
- 200 g Skuren Svartkål Dole
- 150 g Purjolök
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 120 g KALKONBACON SKIVAT Ingelsta Kalkon
- 2 st Äggula konventionellt
- 2 st Äggula konventionellt
- 2 dl Vispgrädde fett 40%
- 150 g Fetaost fett 25%
Gör så här:
- Hacka baconet och stek knaprigt i stekpanna. Tag därefter upp och lägg åt sidan, men spara stekfettet.
- Skiva purjolöken tunt. Lägg ner denna i stekpannan tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Låt bli mjukt och lägg därefter i en ugnssäker form.
- Skär kålen i 2 cm stora bitar och stek i samma järn som baconet. Tillsätt eventuellt någon matsked vatten. Salta försiktigt och peppra.
- Skiva pumpa samt palsternacka tunt. Varva därefter pumpa, palsternacka och grönkål i formen. Toppa med baconet.
- Vispa ihop äggulor, grädde och grovriven fetaost. Häll blandningen över gratängen. Grädda i 200 graders ugn tills grönsakerna mjuknat, ca 50 minuter. Känn efter med en sticka. Täck med folie när gratängen fått önskad färg.
Gillar
Kommentarer
-
2*x 2 st äggula??
-
Oups, tackar Lovis - fel i receptet!
Logga in för att skriva en kommentar.