Pumpakaka utan sötning
Iblan går det inte riktig som man tänkt sig, men resultatet blir ändå bra. Då är det såklart extra roligt :) Min ambition var att göra ett bröd men resultatet blev mer kaka, därav använde jag ingen sötning.
Beroende på hur just dina smaklökar upplever sött kan detta behöva justeras. Jag tycker ändå att kakan kan bakas utan sötning, men att den då serveras med något sött så som kokosgrädde eller crème fraich med honung, yaconsirap eller sukrin.
En bit innehåller:
- ca 7 g fett
- ca 4 g protein
- ca 3 g kolhydrater
Till 12 bitar behöver du:
3 stora ägg
1 butternutpumpa (ca 650 g)
2 msk kokosolja (+1 msk till pumpan när den ugnsbakas)
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 tsk bikarbonat
Börja med att skala pumpan och skär den sedan i ungefär 8 bitar, som klyftpotatis. Pensla med lite kokosolja och baka ca 30 minuter i 150 graders ugn. Ta ut och låt svalna. Kör sedan pumpaköttet till mos i mixer eller matberedare.
Vispa äggen riktigt pösiga. Blanda sedan med smält kokosolja och pumpamoset. Blanda övriga torra ingredienser för sig och vänd sedan ner detta i moset. Häll upp i liten ugnsfast form som är ca 15x25 och strö över lite pumpakärnor. Grädda i 150 graders ugn ca 45 minuter. Låt kakan svalna helt innan du delar den i mindre bitar.
Går att frysa, men blir lite vattnig.
Gillar
Kommentarer
-
Läste det igår i din blogg ser kanongod ut men var köper man butternutpumpa?.
-
I din vanliga mataffär. Jag köper på Ica Maxi eller Green Matmarknad, men så här års finns de lite varstans.
Logga in för att skriva en kommentar.