icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
20 oktober 2015 19:44
2

Pumpakaka utan sötning

Iblan går det inte riktig som man tänkt sig, men resultatet blir ändå bra. Då är det såklart extra roligt :) Min ambition var att göra ett bröd men resultatet blev mer kaka, därav använde jag ingen sötning. 
Beroende på hur just dina smaklökar upplever sött kan detta behöva justeras. Jag tycker ändå att kakan kan bakas utan sötning, men att den då serveras med något sött så som kokosgrädde eller crème fraich med honung, yaconsirap eller sukrin. 

En bit innehåller:

  • ca 7 g fett
  • ca 4 g protein
  • ca 3 g kolhydrater

Till 12 bitar behöver du:
3 stora ägg
1 butternutpumpa (ca 650 g)
2 msk kokosolja (+1 msk till pumpan när den ugnsbakas)
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 tsk bikarbonat

Börja med att skala pumpan och skär den sedan i ungefär 8 bitar, som klyftpotatis. Pensla med lite kokosolja och baka ca 30 minuter i 150 graders ugn. Ta ut och låt svalna.  Kör sedan pumpaköttet till mos i mixer eller matberedare.

Vispa äggen riktigt pösiga. Blanda sedan med smält kokosolja och pumpamoset. Blanda övriga torra ingredienser för sig och vänd sedan ner detta i moset. Häll upp i liten ugnsfast form som är ca 15x25 och strö över lite pumpakärnor. Grädda i 150 graders ugn ca 45 minuter. Låt kakan svalna helt innan du delar den i mindre bitar.

Går att frysa, men blir lite vattnig.

Gillar

Kommentarer

  • 21 oktober 2015 07:14
    aregnisw

    Läste det igår i din blogg ser kanongod ut men var köper man butternutpumpa?.

  • 21 oktober 2015 08:24

    I din vanliga mataffär. Jag köper på Ica Maxi eller Green Matmarknad, men så här års finns de lite varstans. 

Logga in för att skriva en kommentar.