Råraka med sikrom
Idag bjuder vi på en klassisk förrätt som har fått ett ökat proteininnehåll och lägre fetthalt då vi ersatt créme fraichen med kvarg. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. Vi passar på och önskar er alla ett gott, nytt hälsosamt år!
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 nypa Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 100 g Sikrom Nordamerikansk
- 600 g Potatis rå
- 3 dl Kvarg Naturell 0,3% 500 g LINDAHLS
- 60 g Lök röd
- 40 g Smör fett 80 %
Gör så här:
- Riv potatisen på grövsta sidan av ett rivjärn. Krama ur vätska med handen och lägg därefter i en skål eller bunke.
- Smält smör i en stekpanna och stek små rårakor gyllene på båda sidor. Salta och peppra. Lägg därefter upp på tallrikar.
- Lägg en klick kvarg på varje råraka.
- Finhacka löken och strö över kvargen.
- Toppa med sikrom
Gillar
Kommentarer
-
Så gott !
Logga in för att skriva en kommentar.