icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
31 december 2024 13:36
1

Råraka med sikrom

fe75eb20-71a2-401c-b603-6f147510d60c.jpg

Idag bjuder vi på en klassisk förrätt som har fått ett ökat proteininnehåll och lägre fetthalt då vi ersatt créme fraichen med kvarg. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. Vi passar på och önskar er alla ett gott, nytt hälsosamt år! 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 nypa Grovmalen svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 100 g Sikrom Nordamerikansk

  • 600 g Potatis rå

  • 3 dl Kvarg Naturell 0,3% 500 g LINDAHLS

  • 60 g Lök röd

  • 40 g Smör fett 80 %

Gör så här:

  1. Riv potatisen på grövsta sidan av ett rivjärn. Krama ur vätska med handen och lägg därefter i en skål eller bunke.
  2. Smält smör i en stekpanna och stek små rårakor gyllene på båda sidor. Salta och peppra. Lägg därefter upp på tallrikar.
  3. Lägg en klick kvarg på varje råraka.
  4. Finhacka löken och strö över kvargen.
  5. Toppa med sikrom

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 31 december 2024 13:38
    MONSE

    Så gott !

Logga in för att skriva en kommentar.