Räkgryta med vitlök och spenat
Här kommer ett recept på en krämig räkgryta med smak av vitlök, spenat och persilja. Vi har valt kokosmjölk som bas då receptet är anpassat till AIP. Det går bra att byta ut kokosmjölken mot vanlig grädde. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk Salt
- 2 msk Arrowrot
- 600 g Ishavsräkor skalade
- 1 st Citron
- 2 msk Olivolja
- 2 klyfta(or) Vitlök
- 120 g Spenat färsk
- 1 dl Persilja blad
- 2 st Zucchini / Squash
- 20 cm Purjolök
- 4 dl Kokosmjölk
Gör så här:
- Häll oljan i en stekpanna. Pressa ner vitlök och purjolök. Låt fräsa tills det blir mjukt.
- Häll ner kokosmjölk och pressa ner saft från citronen i stekpannan. Tillsätt arrowrot och låt småputtra ca 5 minuter.
- Vänd ner räkor, spenat och persilja och låt bli varmt. Smaka av med salt.
- Gör spagetti av zucchinin med en spiralizer, alternativt använd osthyvel och hyvla till långa tunna strimlor. Servera tillsammans med grytan.
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.