icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
24 juni 2023 13:46

Räkgryta med vitlök och spenat

c495422d-9969-4375-b982-771b8719527d.jpg

Här kommer ett recept på en krämig räkgryta med smak av vitlök, spenat och persilja. Vi har valt kokosmjölk som bas då receptet är anpassat till AIP. Det går bra att byta ut kokosmjölken mot vanlig grädde. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:    

  • 1 tsk Salt
  • 2 msk Arrowrot
  • 600 g Ishavsräkor skalade 
  • 1 st Citron
  • 2 msk Olivolja
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 120 g Spenat färsk
  • 1 dl Persilja blad
  • 2 st Zucchini / Squash
  • 20 cm Purjolök
  • 4 dl Kokosmjölk

Gör så här:

  1. Häll oljan i en stekpanna. Pressa ner vitlök och purjolök. Låt fräsa tills det blir mjukt.
  2. Häll ner kokosmjölk och pressa ner saft från citronen i stekpannan. Tillsätt arrowrot och låt småputtra ca 5 minuter.
  3. Vänd ner räkor, spenat och persilja och låt bli varmt. Smaka av med salt.
  4. Gör spagetti av zucchinin med en spiralizer, alternativt använd osthyvel och hyvla till långa tunna strimlor. Servera tillsammans med grytan.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.