Räkpanna med soltorkade tomater och parmesan
Fastfood när den är som bäst! Superenkel att göra, få ingredienser och smaker som tar oss till det Italienska köket såsom parmesan, soltorkade tomater, basilika och vitlök. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk torkad basilika
- 1 msk torkad oregano
- 1 st Röd chilipeppar
- 1 msk Kokosfett / Kokosolja
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 30 cm Purjolök
- 300 g Kokosgrädde
- 2 msk Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA
- 50 g Soltorkade tomater i olja avrunna
- 50 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 65 g Spenat färsk
- 600 g Räkor kokta
Gör så här:
- Smält kokosoljan i en panna med höga kanter. Pressa ner vitlök, finhackad chili och fint skuren purjolök. Fräs till det mjuknar.
- Tillsätt därefter kokosgrädde, äppelcidervinäger, finhackade tomater, basilika och oregano. Låt sjuda någon minut.
- Riv parmesanosten och vänd ner denna i pannan. Rör runt och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner räkorna i panna och låt de bli varma. Koka ej, då blir räkorna sega. Vänd ner spenatbladen och rör runt precis innan servering
- Servera tillsammans med shiratakinudlar, sjögräsnudlar, bönpasta eller annan pasta.
Variationstips:
Kokosgrädden kan bytas ut mot andra alternativ. Exempelvis grädde från ko eller ett växtbaserat alternativ.
Kokosoljan kan bytas ut mot vanligt smör eller andra växtbaserade oljor.
Serveringstips:
Shiratakinudlar, sjögräsnudlar, pasta gjord på bönor eller vanlig pasta.
Gillar
Kommentarer
-
Halloj bästa ” kockan” 👏😄
Ännu ett recept som får det att vattnas i munnen.
Ska verkligen prova detta vid tillfälle .
Ha det bäst ✌️😄
-
Hej bästa Bella, och tack för den fina komplimangen
!
Hoppas du kommer gilla receptet!
Logga in för att skriva en kommentar.