Räkpanna med spenat, vitlök och parmesan
Denna rätt bjuder på drömmiga italienska smaker med räkor som får sällskap av parmesan, vitlök, spenat och soltorkade tomater. Jag brukar servera denna krämiga räkpanna med shiratakinudlar, men det går lika bra att servera till vanlig pasta eller bönpasta, allt beroende på kosthållning och diet. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 msk Torkad basilika
- 1 krm Mellanmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 600 g Ishavsräkor, kokta, skalade MSC FELDTS
- 1 msk Smör fett 80 %
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Lök gul,
- 3 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
- 4 st Soltorkade tomater i olja avrunna
- 0.5 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 80 g Spenat färsk
- 200 g Shiratakinudlar
- 3 dl Mellangrädde fett 27%
Gör så här:
- Skala och finhacka den gula löken. Fräs denna och pressad vitlök i smör tills de mjuknar och får en svag gyllene färg.
- Häll därefter ner grädde, vinäger och finstrimlade soltorkade tomater. Låt sjuda upp.
- Tillsätt finriven parmesan och låt såsen tjockan något. Smaka av med basilika, salt och svartpeppar.
- Vänd ner spenat och räkor och låt bli varmt. Ska ej koka då räkorna blir sega.
- Servera tillsammans med shiratakinudlar, pasta eller bönpasta beroende på diet.
Gillar
Kommentarer
-
Mums filibabba...detta gjorde att det vattnades i munnen på mig. Tack för tipset
-
Skall provlagas till bönpasta❣️
Logga in för att skriva en kommentar.