icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
5 juli 2021 15:04
2

Räkpanna med spenat, vitlök och parmesan

1eb984f2-71ba-46fc-bb77-17bb21e4ddbd.jpeg

Denna rätt bjuder på drömmiga italienska smaker med räkor som får sällskap av parmesan, vitlök, spenat och soltorkade tomater. Jag brukar servera denna krämiga räkpanna med shiratakinudlar, men det går lika bra att servera till vanlig pasta eller bönpasta, allt beroende på kosthållning och diet. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:       

  • 0.5 msk Torkad basilika

  • 1 krm Mellanmalen svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 600 g Ishavsräkor, kokta, skalade MSC FELDTS

  • 1 msk Smör fett 80 %

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 1 st Lök gul,

  • 3 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %

  • 4 st Soltorkade tomater i olja avrunna

  • 0.5 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%

  • 80 g Spenat färsk

  • 200 g Shiratakinudlar

  • 3 dl Mellangrädde fett 27%

Gör så här:

  1. Skala och finhacka den gula löken. Fräs denna och pressad vitlök i smör tills de mjuknar och får en svag gyllene färg.
  2. Häll därefter ner grädde, vinäger och finstrimlade soltorkade tomater. Låt sjuda upp.
  3. Tillsätt finriven parmesan och låt såsen tjockan något. Smaka av med basilika, salt och svartpeppar.
  4. Vänd ner spenat och räkor och låt bli varmt. Ska ej koka då räkorna blir sega.
  5. Servera tillsammans med shiratakinudlar, pasta eller bönpasta beroende på diet.

Gillar

Kommentarer

  • 5 juli 2021 21:44
    Bella50

    Mums filibabba...detta gjorde att det vattnades i munnen på mig. Tack för tipset yes

  • 8 juli 2021 20:45
    ulla165

    Skall provlagas till bönpasta❣️

Logga in för att skriva en kommentar.