icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
23 december 2018 07:00
3

Rödbetssallad

5fb72690-1508-4554-9078-290b8b5f15c7.jpg

Da´n före da´n...och jag förbereder de sista rätterna till julbordet. Rödbetssalladen är en av mina måsten på julbordet. Det är dessutom väldigt enkelt att "slänga ihop" en hemgjord variant och på så sätt styra hur mycket majonnäs och crème fraiche salladen ska innehålla. Salladen blir godast om den får stå och dra till sig ett dygn. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. Smaklig spis!

Ingredienser till 6 portioner:     

  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa Salt
  • 300 g Rödbeta
  • 1 dl Majonnäs fett 80%
  • 0.5 dl Creme fraiche fett 34%
  • 1 tsk Senap fransk
  • 100 g Äpple u skal

Gör så här:

  1. Skala rödbetorna och halvera dem. Koka mjuka i vatten ca 15 minuter. Känn efter med sticka så de är klara.
  2. Häll av vattnet och låt betorna svalna. Hacka därefter dessa grovt eller skär i strimlor. Skala äpplet samt finhacka detta.
  3. Blanda därefter alla ingredienser. Smaka av med senap, salt och svartpeppar. Låt gärna salladen stå och dra till sig ett dygn innan servering.

Kommentarer

  • 23 december 2018 07:49
    Bella50

    Ett ” måste” här också. 

    Tack och Trevlig Helg 🤶✌️☃️🌲

  • 23 december 2018 08:27
    seglar67

    Tack för sistaminuten tips!

  • 23 december 2018 09:28
    babs2

    Jag gör enrödbetssallad utan "klägg". Inlagda rödbetor, lite hackad röd lök, smörgåsgurka, äpple utan skal, lite kall kokt potatis, rödbetsspad, salt och peppar.  Blir min stötta tillsammans med veckosallad. Båda finns i lådor i kylen, ingen behöver stå och skära när det är det är dags att äta. 

Logga in för att skriva en kommentar.