Rödbetssallad
Da´n före da´n...och jag förbereder de sista rätterna till julbordet. Rödbetssalladen är en av mina måsten på julbordet. Det är dessutom väldigt enkelt att "slänga ihop" en hemgjord variant och på så sätt styra hur mycket majonnäs och crème fraiche salladen ska innehålla. Salladen blir godast om den får stå och dra till sig ett dygn. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. Smaklig spis!
Ingredienser till 6 portioner:
- 1 krm svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 300 g Rödbeta
- 1 dl Majonnäs fett 80%
- 0.5 dl Creme fraiche fett 34%
- 1 tsk Senap fransk
- 100 g Äpple u skal
Gör så här:
- Skala rödbetorna och halvera dem. Koka mjuka i vatten ca 15 minuter. Känn efter med sticka så de är klara.
- Häll av vattnet och låt betorna svalna. Hacka därefter dessa grovt eller skär i strimlor. Skala äpplet samt finhacka detta.
- Blanda därefter alla ingredienser. Smaka av med senap, salt och svartpeppar. Låt gärna salladen stå och dra till sig ett dygn innan servering.
Kommentarer
-
Ett ” måste” här också.
Tack och Trevlig Helg 🤶✌️☃️🌲
-
Tack för sistaminuten tips!
-
Jag gör enrödbetssallad utan "klägg". Inlagda rödbetor, lite hackad röd lök, smörgåsgurka, äpple utan skal, lite kall kokt potatis, rödbetsspad, salt och peppar. Blir min stötta tillsammans med veckosallad. Båda finns i lådor i kylen, ingen behöver stå och skära när det är det är dags att äta.
Logga in för att skriva en kommentar.