icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
19 december 2022 12:02
3

Rödkål

df8cf1f9-f952-4c93-b1b8-5e69249dbe2c.jpeg

Här kommer ett recept på en kryddig och lite söt rödkål som passar på julbordet, alternativt till helstekt gås och kalkon. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 8 bufféportioner:     

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 0.5 tsk Salt

  • 6 st Kryddnejlikor

  • 1000 g Rödkål

  • 2 mellan Äpple m skal

  • 1 st Lök gul,

  • 2 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %

  • 2 msk Honung

  • 1 msk Smör fett 80 %

  • 2 msk Svartvinbärsgelé

Gör så här:

  1. Finstrimla rödkålen. Skala äpple och lök. Hacka äpplet grovt och finhacka löken. Lägg i en stor kastrull tillsammans med smör. Frös ungefär fem minuter.
  2. Mortla nejlikorna och vänd ner i kålen. Tillsätt honung, gelé och vinäger. Rör runt och låt puttra på svag värme ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt stå ytterligare om du vill ha kålen ännu mjukare.

Gillar

Kommentarer

  • 19 december 2022 12:53

    Åh det låter fantastiskt!! 

  • 19 december 2022 16:36

    Blir kål-sugen! smiley

  • 19 december 2022 17:49

    Den är supergod, har blivit så att jag föredrar denna framför brunkålen smiley

Logga in för att skriva en kommentar.