Rödkål
Här kommer ett recept på en kryddig och lite söt rödkål som passar på julbordet, alternativt till helstekt gås och kalkon. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 8 bufféportioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 6 st Kryddnejlikor
- 1000 g Rödkål
- 2 mellan Äpple m skal
- 1 st Lök gul,
- 2 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
- 2 msk Honung
- 1 msk Smör fett 80 %
- 2 msk Svartvinbärsgelé
Gör så här:
- Finstrimla rödkålen. Skala äpple och lök. Hacka äpplet grovt och finhacka löken. Lägg i en stor kastrull tillsammans med smör. Frös ungefär fem minuter.
- Mortla nejlikorna och vänd ner i kålen. Tillsätt honung, gelé och vinäger. Rör runt och låt puttra på svag värme ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt stå ytterligare om du vill ha kålen ännu mjukare.
Gillar
Kommentarer
-
Åh det låter fantastiskt!!
-
Blir kål-sugen!
-
Den är supergod, har blivit så att jag föredrar denna framför brunkålen
Logga in för att skriva en kommentar.