icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
28 november 2021 14:11
1

Rödkål

7486e037-9189-4974-9fd6-92a41d86555e.jpeg

Första advent idag och julen knackar på dörren. Tänkte att jag fram till jul ska presentera några recept som alltid finns med på mitt julbord. Först ut blir denna kokta rödkål som är lite söt och har smak av kryddnejlika. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 8 portioner:       

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 0.5 tsk Salt

  • 6 st Kryddnejlikor

  • 0.5 dl Vatten

  • 1000 g Rödkål

  • 2 mellan Äpple m skal

  • 1 st Lök gul,

  • 0.5 dl Svartvinbärsgelé

  • 2 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %

  • 2 msk Honung

  • 1 msk Smör fett 80 %

Gör så här:

  1. Finstrimla rödkålen. Skala äpple och lök. Hacka äpplet grovt och finhacka löken. Lägg i en stor kastrull tillsammans med smör. Frös ungefär fem minuter.
  2. Mortla nejlikorna och vänd ner i kålen. Tillsätt vatten, honung, gelé och vinäger. Rör runt och låt puttra på svag värme ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt stå ytterligare om du vill ha kålen ännu mjukare.

Gillar

Kommentarer

  • 1 december 2021 05:53

    Har ett recept jag brukar göra. Ska lägga in det här på matdagboken. Tack för tipsyes

Logga in för att skriva en kommentar.