Rödkål
Första advent idag och julen knackar på dörren. Tänkte att jag fram till jul ska presentera några recept som alltid finns med på mitt julbord. Först ut blir denna kokta rödkål som är lite söt och har smak av kryddnejlika. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 8 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 6 st Kryddnejlikor
- 0.5 dl Vatten
- 1000 g Rödkål
- 2 mellan Äpple m skal
- 1 st Lök gul,
- 0.5 dl Svartvinbärsgelé
- 2 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
- 2 msk Honung
- 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Finstrimla rödkålen. Skala äpple och lök. Hacka äpplet grovt och finhacka löken. Lägg i en stor kastrull tillsammans med smör. Frös ungefär fem minuter.
- Mortla nejlikorna och vänd ner i kålen. Tillsätt vatten, honung, gelé och vinäger. Rör runt och låt puttra på svag värme ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt stå ytterligare om du vill ha kålen ännu mjukare.
Gillar
Kommentarer
-
Har ett recept jag brukar göra. Ska lägga in det här på matdagboken. Tack för tips
Logga in för att skriva en kommentar.