Rökt makrill med pepprig coleslaw
Här kommer ett recept på en coleslaw med pepparrot som passar utmärkt till fisk. Jag brukar ha den till makrill men det funkar även bra till rökt eller grillad lax. Du som är plusmedlem hittar recptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
500,0 gram Makrill urtagen varmrökt
400,0 gram Vitkål
8,0 msk Majonnäs fett 80%
4,0 msk (Finklippt) Dill
400,0 gram Gurka
2,0 nypa Salt
2,0 krm Svartpeppar
2,0 msk (riven) Pepparrot
Gör så här:
1. Hyvla vitkålen fint med osthyvel eller mandolin. Skala gurkan, skär sedan i skivor och strimla skivorna. Lägg kål och gurka i en skål och tillsätt majonnäs, dill och finriven pepparrot. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
2. Lägg upp på en tallrik och servera tillsammans med den rökta makrillen.
Gillar
Kommentarer
-
Den varianten lät supergo ´. Tack
Logga in för att skriva en kommentar.