icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
14 mars 2021 14:45

Rotfruktssoppa med krispig halloumi

51b89db4-d839-4029-a065-a8526e3deeae.jpg

Här kommer ett recept på en rotfruktssoppa med smak av chili, ingefära och lime. Det som bidrar till pricken över i:et är den krispiga halloumin och de rostade pumpakärnorna. Själv älskar jag koriander så brukar även klippa ner rilkligt av detta innan jag serverar soppan. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:         

  • 1 tsk Chiliflakes

  • 0.5 msk Örstsalt, Trocomare

  • 300 g Morot

  • 250 g Kålrot

  • 400 g Potatis rå

  • 3 dl Kokosmjölk,

  • 1 msk Smör fett 80 %

  • 1 st Lime

  • 20 g Ingefära

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 200 g Halloumiost fett 22% 

  • 30 g Pumpakärnor rostade & salta - Risenta

Gör så här:

  1. Skala morot, kålrabbi och potatis. Skär i grova bitar och lägg i en kastrull. Krossa vitlöken med bredsidan av en grov kniv och lägg även ner denna. Täck rotfrukterna med vatten och tillsätt örtsalt. Låt koka 15 minuter till rotfrukterna är mjuka.
  2. Sila av vattnet frön grönsakerna, men spara detta.
  3. Klicka ner smöret i rotfrukterna. Tillsätt lite av vattnet de kokat i. Mixa med mixer alternativt en elvisp till en jämn konsistens. Tillsätt eventuellt lite mer av vattnet.
  4. Tillsätt därefter kokosmjölk, riven ingefära, pressad juice från 1 hel lime samt finrivet skal från ½ lime. Smaksätt med chiliflakes, salt och svartpeppar.
  5. Koka upp soppan och späd med mer kokspad till önskad konsistens.
  6. Smula ner halloumin i en torr stekpanna. Rör runt då och då och stek tills den får färg.
  7. Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumi samt rostade pumpakärnor.

Variationstips

Kokosmjölken går att byta ut mot vanlig mjölk, växtmjölk alternativt grädde. Smör kan bytas ut mot kokosolja. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.