icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
30 november 2025 16:39
2

Saffranskvarg med julig hallonsylt

e29534ea-5d14-4b04-a5bd-22b360ab80ee.jpg

Glad första advent! Idag bjuder vi på en sagolig god, kalorisnål och proteinrik juldessert! Vi har smaksatt vaniljkvarg med saffran och toppar denna goding med en hemmagjord hallon"sylt" som fått smak av glöggkryddor. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 600 g vaniljkvarg 0,2% fett
  • 1 kuvert saffran
  • 200 g frysta hallon
  • 1 msk chiafrön
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 4 g pomerasnsskal
  • 0,25 tsk mald kardemumma
  • 0,5 tsk kankel
  • 5 malda kryddnejlikor

Gör så här:

  1. Blanda saffran och kvarg i en stor skål. Häll därefter upp i portionsformar och låt stå några timmar i kyl för att saffranssmaken ska bli tydligare.
  2. Värm upp hallonen i en kastrull. Vänd ner kryddorna och låt sjuda ca 10 minuter. Tag kastrullen från spisen och blanda ner chiafrön. Låt svalna helt.
  3. Toppa saffranskvargen med hallonsylten innan servering.

Gillar

Kommentarer

  • 1 december 2025 07:28
    BirtheX

    Det låter supergott - mkt bättre val av att göra av saffranskornen i, än i lussebullar för min del. 

  • 1 december 2025 14:00

    Hej,

    Ja det är en dessert som får plats i de flesta kosthållningar😊

     

Logga in för att skriva en kommentar.