Saffranskvarg med julig hallonsylt

Glad första advent! Idag bjuder vi på en sagolig god, kalorisnål och proteinrik juldessert! Vi har smaksatt vaniljkvarg med saffran och toppar denna goding med en hemmagjord hallon"sylt" som fått smak av glöggkryddor. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 600 g vaniljkvarg 0,2% fett
- 1 kuvert saffran
- 200 g frysta hallon
- 1 msk chiafrön
- 0,5 krm vaniljpulver
- 4 g pomerasnsskal
- 0,25 tsk mald kardemumma
- 0,5 tsk kankel
- 5 malda kryddnejlikor
Gör så här:
- Blanda saffran och kvarg i en stor skål. Häll därefter upp i portionsformar och låt stå några timmar i kyl för att saffranssmaken ska bli tydligare.
- Värm upp hallonen i en kastrull. Vänd ner kryddorna och låt sjuda ca 10 minuter. Tag kastrullen från spisen och blanda ner chiafrön. Låt svalna helt.
- Toppa saffranskvargen med hallonsylten innan servering.
Gillar
Kommentarer
-
Det låter supergott - mkt bättre val av att göra av saffranskornen i, än i lussebullar för min del.
-
Hej,
Ja det är en dessert som får plats i de flesta kosthållningar😊
Logga in för att skriva en kommentar.