icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
10 augusti 2022 10:44

Sallad med ugnsrostade grönsaker och pesto

8150e905-6fcc-4ac8-841a-5bac73451853.jpg

Det här är en va mina favoritsallader som jag brukar servera till grillat på sommaren. Vill man vara extra flitig är det trevligt att göra en hemlagad pesto, men det fungerar såklrt utmärkt med en färdigköpt variant med. Du som är plusmedlem hittar även recepte här.

Ingredienser till 4 portioner:         

  • 400 g Blomkål

  • 250 g Broccoli

  • 300 g Potatis rå

  • 80 g Sockerärtor Martin & Servera

  • 40 g Ruccolasallat

  • 8 cocktail Tomat

  • 200 g Kronärtskockshjärtan 30/40 Wins

  • 4 msk Pestosås m basilika pinjenötter cashewnötter

  • 0.5 dl Bacon magert gris rökt stekt

  • 60 g Sojabönor Edamame ARDO

Gör så här:

  1. Klyfta potatisarna. Använd gärna mindre storlek på potatisen. Lägg på en ugnsplåt och ställ in i 200 grader ca 15-20 minuter. Känn efter med en sticka att de är färdiga. Ta ut och ställ åt sidan.
  2. Dela broccoli och blomkål i små buketter. Använd även stjälken på broccolin. Ställ in i 200 graders ugn ca 10 minuter. Känn efter med sticka, de ska vara "al dente".
  3. Tag en stor salladsskål och lägg ner potatis, broccoli och blomkål. Klyfta kronärtskockshjärtan och dela sockerärterna på hälften. Vänd ner i salladen tillsammans med edamamebönor. Häll över pesto och blanda väl.
  4. Tillsätt bacon och ruccola precis innan servering. Blanda väl. Lägg de hela coctailtomaterna ovanpå salladen och servera.

Serveringstips

Servera tillsamman med kycklingfilé, fläskfilé, lax alternativt qournfilé eller stekt halloumi. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.