Sallad med ugnsrostade grönsaker och pesto
Det här är en va mina favoritsallader som jag brukar servera till grillat på sommaren. Vill man vara extra flitig är det trevligt att göra en hemlagad pesto, men det fungerar såklrt utmärkt med en färdigköpt variant med. Du som är plusmedlem hittar även recepte här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 400 g Blomkål
- 250 g Broccoli
- 300 g Potatis rå
- 80 g Sockerärtor Martin & Servera
- 40 g Ruccolasallat
- 8 cocktail Tomat
- 200 g Kronärtskockshjärtan 30/40 Wins
- 4 msk Pestosås m basilika pinjenötter cashewnötter
- 0.5 dl Bacon magert gris rökt stekt
- 60 g Sojabönor Edamame ARDO
Gör så här:
- Klyfta potatisarna. Använd gärna mindre storlek på potatisen. Lägg på en ugnsplåt och ställ in i 200 grader ca 15-20 minuter. Känn efter med en sticka att de är färdiga. Ta ut och ställ åt sidan.
- Dela broccoli och blomkål i små buketter. Använd även stjälken på broccolin. Ställ in i 200 graders ugn ca 10 minuter. Känn efter med sticka, de ska vara "al dente".
- Tag en stor salladsskål och lägg ner potatis, broccoli och blomkål. Klyfta kronärtskockshjärtan och dela sockerärterna på hälften. Vänd ner i salladen tillsammans med edamamebönor. Häll över pesto och blanda väl.
- Tillsätt bacon och ruccola precis innan servering. Blanda väl. Lägg de hela coctailtomaterna ovanpå salladen och servera.
Serveringstips
Servera tillsamman med kycklingfilé, fläskfilé, lax alternativt qournfilé eller stekt halloumi.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.