icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
19 oktober 2025 13:15

Scrambled gröt

e4e0799f-0f1d-420c-ab18-6119d847a245.jpg

Har ni testat scrambled gröt? Kokt (överbliven) gröt som sedan steks/scramblas i stekpanna. Var tvungen att testa då den dykt upp frekvent i min feed. Resultat? Ja, en förutsättning är att man gillar gröt och det har väl aldrig varit en favorit hos mig. Men det blev lite roligare med en frasig yta laughJag tillsatte också proteinpulver i gröten för extra protein, men det går såklart bra att välja bort. Energimässigt höll den mig mätt länge och jag fick till en macrofördelning som passar mig bra. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 1 portion:

  • 1 dl havrekli
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 15 g proteinpulver
  • 10 g smör
  • 100 g naturell kvarg
  • 50 g hallon

Gör så här

  1. Häll ner havrekli, ägg vatten och proteinpulver i en kastrull. Koka upp och puttra ca 4 min till önskad konsistens. Rör om under tiden.
  2. Smält smör i en stekpanna. Vänd ner gröten. Tryck ut lätt med en stekspade. Låt steka ca 4 minuter så den får lite yta. Vänd på kakan och dela/scrabmla den därefter i mindre bitar och stek ytterligare.
  3. Servera med kesella och hallon.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.