Scrambled gröt

Har ni testat scrambled gröt? Kokt (överbliven) gröt som sedan steks/scramblas i stekpanna. Var tvungen att testa då den dykt upp frekvent i min feed. Resultat? Ja, en förutsättning är att man gillar gröt och det har väl aldrig varit en favorit hos mig. Men det blev lite roligare med en frasig yta
Jag tillsatte också proteinpulver i gröten för extra protein, men det går såklart bra att välja bort. Energimässigt höll den mig mätt länge och jag fick till en macrofördelning som passar mig bra. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 1 portion:
- 1 dl havrekli
- 2 dl vatten
- 1 ägg
- 15 g proteinpulver
- 10 g smör
- 100 g naturell kvarg
- 50 g hallon
Gör så här
- Häll ner havrekli, ägg vatten och proteinpulver i en kastrull. Koka upp och puttra ca 4 min till önskad konsistens. Rör om under tiden.
- Smält smör i en stekpanna. Vänd ner gröten. Tryck ut lätt med en stekspade. Låt steka ca 4 minuter så den får lite yta. Vänd på kakan och dela/scrabmla den därefter i mindre bitar och stek ytterligare.
- Servera med kesella och hallon.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.