Senapssill
Två dagar kvar till julatfon. Idag blir det lite småfix i köket. Håller på att lägga in sill och gör en massa olika såser till detta. Senapsillen är en klassiker och här kommer mitt recept på denna. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. Önskar er en trevlig fjärde advent!
Ingredienser till 1 burk:
- 2 dl Vatten
- 2 Tsk Salt
- 0.5 dl Ättika 10% Brakes
- 2 dl Majonnäs fett 90%
- 1 msk Senap fransk
- 15 g Senap Grov-stark Johnnys
- 0.5 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
- 2 msk Dill
- 200 g Färsk sillfilé
Gör så här:
- Ta bort skinnet från sillfileérna. Skölj och skär därefter i 1,5 cm bitar. Lägg i en glasburk med lock.
- Blanda ihop vatten, ättika och salt och häll därefter lagen över fisken. Låt marinera 12-24 timmar. Häll därefter av lagen och låt fisken rinna av ordentligt.
- Blanda ihop resterande ingredienserna till såsen och varva därefter sill och senapssås i en glasburk med lock. Låt gärna stå 1-2 dygn innan servering så smakerna hinner gifta sig.
Har du bråttom går det bra att köpa färdig 5-minuters sill och hoppa över steg 1 och 2 i "gör såhär".
Kommentarer
-
God Jul Jessica 🎅🌲🤶
-
Tack det samma Bella, om än lite sent
Logga in för att skriva en kommentar.