Serranolindad torskfilé med ljummen potatissallad
Det är supergott att kombinera serranoskinka med fisk. Här har jag valt en serranoskinka som lindas runt fisken. Till detta serveras en ljummen potatissallad med smak av pesto. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk Vatten
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 600 g Torskfilé, MSC FINDUS
- 100 g SERRANOSKINKA SKIVAD Ridderheims
- 1.5 msk Senap fransk
- 1 msk Smör fett 80 %
- 800 g Potatis rå
- 4 msk Pestosås m basilika pinjenötter cashewnötter
- 1 msk Vinäger ättiksyra 7 %
Gör så här:
- Dela filéerna i fyra lika stora delar. Bred senapen ovanpå filéerna och krydda med salt och peppar. Linda serranoskinkan runt filéerna och stek därefter i smör till skinkan får lite färg.
- Sätt ugnen på 150 grader och ställ in fisken i en ugnsfast form ca 25 minuter.
- Tvätta potatisen och skala den om du föredrar det. Dela potatisen på längden och lägg i en kastrull med vatten. Koka upp och låt småkoka till potatisen är mjuk ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt svalna något.
- Blanda ner pesto, vinäger och vatten i potatisen. Rör runt väl. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Servera till fisken.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.