icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
2 december 2022 19:36
5

Sill med pepparrot och äpple

8db3e5f7-e2e5-4524-a193-7ec6549b6355.jpg

Har ni börjat fundera över vilka sillar som ska få en plats på årets julbord? En av mina favoriter är den här varianten som har smak av pepparrot och äpple. Vilken är din favorit? Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:         

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 410 g 5 MINUTERS SILL Klädesholmen

  • 1.2 dl Creme fraiche fett 34%

  • 3 msk Majonnäs fett 80%

  • 3 msk Pepparrot

  • 3 msk Gräslök

  • 100 g Äpple u skal

  • 1 tsk Senap fransk

Gör så här:

  1. Finhacka äpplet och lägg ner i en skål. Vänd ner finriven pepparrot, finhackad gräslök, crème fraiche, majonnäs och fransk senap. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  2. Häll ut spadet från sillen, dela i munsbitar och lägg ner i pepparrotsblandningen. Rör om. Häll upp i glasburk och förvara i kyl ett dygn innan servering.

Gillar

Kommentarer

  • 5 december 2022 11:21

    Jag föredrar klara inläggningar, oftast en vanlig 1-2-3-lag (samma som jag picklar rödlök med) fast med t ex kryddnejlika, apelsin och kanel (julsill) eller bara apelsin. Lök och lingon är också gångbart. Föredrar också femminuterssillen, mindre trassel så laugh

     

  • 7 december 2022 19:11

    Tack för tipsen! Julsillen ska jag definitivt testa👍🏻

     

  • 8 december 2022 08:39

    Du råkar inte veta hur man gör något liknande en sill Abbas hade för många år sedan, också i krämig lag men med (tror jag) kaviar eller rom möjligen? Jag är inte säker men den kan ha hetat Abbas extra krämiga västkustsill (en av två sillsorter i krämig lag jag har registrerad som livsmedel som jag minns att jag gillade, men båda har upphört finnas i sortimentet sedan ganska många år). Såsen var matig och full med saker också, som jag minns den var den god men jag minns inte vad den innehöll mer än sill.

    Jag vet att det är en luddig och vag beskrivning som säkert är helt obegriplig, men jag kan ju fråga i alla fall, man kan ha tur smiley

     

  • 10 december 2022 11:38

    Låter gott med kaviar, men tyvärr kan jag inte hjälpa dig med receptet. 
    Men visst är du bra på att experimentera i köket? Varför inte prova att röra ihop en krämig sås med kaviar eller rom och blanda ner andra ingredienser du gillar och tänker kan passa ihop😊?

  • 10 december 2022 11:58

    Attans, men jag försöker igen och ser vad jag kan åstadkomma. Än så länge blir det mest "vanlig skagen", jag är inte lika bra på sånt jag inte själv egentligen tycker omsmiley

     

Logga in för att skriva en kommentar.