icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
7 december 2021 11:15
4

Skärgårdssill med pepparrot

84d82777-4236-4bcb-83c3-c6f58d3a6ea0.jpg

Sillen har en given plats på mitt julbord och den som jag gillar aldra bäst är den här skärgårdssillen.  Jag kör med färdig 5-minuters sill vilket göra att det går snabbt att svänga ihop receptet. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. Vilken är din favortisill på julbordet?

Ingredienser till 8 portioner:       

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 krm Salt

  • 0.5 dl Finklippt dill

  • 410 g 5 MINUTERS SILL 

  • 0.5 dl Gräslök

  • 1 dl Creme fraiche fett 34%

  • 1 dl Majonnäs fett 80%

  • 0.5 st Citron

  • 2 msk Pepparrot

  • 80 g MSC Röd Stenbitsrom 

Gör så här:

  1. Lägg majonnäs och crème fraiche i en skål.
  2. Vänd ner finhackad dill och gräslök, finrivet skal från citronen samt 1 msk citronsaft, finriven pepparrot samt löjrom. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär sillen i bitar och vänd ner i såsen. Häll upp på glasburk och förvara i kylskåp. Låt gärna stå ett dygn innan servering.

 

Gillar

Kommentarer

  • 7 december 2021 12:24
    Bella50

    Tack Jessica...kan bli årets nya sort. Gillar pepparrot.

    Jag har TVÅ favoriter....älskar dessa lika mkt...håll tillgodo😄✌️

     

    Åsa-sill

    1 paket 5-min sill, skuren i bitar

    Blanda ihop :

    100g creme fraiche + 100g majonnäs med 1 dl finhackad rödlök & 1dl finhackad purjolök

    2-3 msk citronsaft och 1/2 kruka hackad dill 

    Lägg ner sillen i röran.

     

    Senapssill

    280 gr 5-min sill, skuren i bitar...spara spadet för ev senare.

    Blanda ihop:

    2 msk grov skånsk senap

    2 tsk Dijonsenap

    1äggula ( valfritt)

    1 tsk socker

    2 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger

    3 msk hackad dill

    3 msk gräddfil eller creme fraiche eller matyoghurt

    Tillsätt sillen i röran...smaka av med ev mer senap, socker eller sillspad. 

    Senast uppdaterad 7 december 2021 12:25

  • 10 december 2021 07:53
    MagganD

    Jag gjorde alltid egen sill, flera olika sorter, till både påsk, midsommar och jul! Men de senaste åren har det mest varit onödigt besvärligt, liksom... 

    Jag tror faktiskt att jag ska ge snabbsillen en chans i år! Jättetack till er båda!

  • 10 december 2021 08:02
    Bella50

    Gör det Maggan.  Visst det är både sött och salt...men det är ju inte så ofta...och såå...gott.

    Det säljs ju väldigt billig sill i burk till dessa högtider...men alltså...hur mycket sill är det i dom ? ....hur mycket ” onödigt” innehåll ? 

    Snabbsillen är dyrare...men det blir så mycket godare.

    Detta är så enkla recept ...bara att röra ihop. Voila 😄

    Lycka till 👏👏

    Senast uppdaterad 10 december 2021 08:07

  • 10 december 2021 14:14

    Tack för tips Bella! Ska testa Åsa-sillen👌🏻

Logga in för att skriva en kommentar.