Snabba fröbröd
Godmorgon!
Idag var jag uppe innan tuppen! Vaknade vid fyra och kunde inte somna om, så det var bara till att gå upp. Det har varit en produktiv morgon. Har hunnit träna, börjat skriva på en inlämningsuppgift, bakat och ätit frukost. De här snabba fröbröden gräddar du i ett plättjärn (eller i ett vanligt järn om du inte har ett plättjärn). Receptet passar de flesta dieter, ex LCHF, paleo och GI. Kokosmjölken kan bytas ut mot crème fraiche, kvarg, keso eller färskost om du föredrar detta. Du som är plusmedlem hittar recpetet här.
Toppa sedan med valfritt pålägg. Jag hade avokado och flingsalt på mina. Supergott!
Ingredienser till 14 små bröd
2,0 msk (Smält) Kokosfett / Kokosolja
0,5 tsk Salt
2,0 st Ägg ekologiskt rått
30,0 gram Kokosmjölk
2,0 tsk Fiberhusk
2,0 msk Chiafrön
3,0 msk (Skalade) Sesamfrön torkade u skal
4,0 msk (Hela) Linfrön torkade
0,5 dl Solrosfrön torkade
1,0 dl Pumpafrön squashfrön torkade
Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna för sig.
2. Vispa äggen och blanda sedan med kokosmjölken och hälften av kokosoljan. Vänd sedan ner i fröblandningen. Låt svälla 5 minuter.
3. Smält lite kokosolja i järnet och stek 14 små bröd i ett plättjärn eller i en vanlig stekapanna.
4. Servera bröden med valfritt pålägg.
Gillar
Kommentarer
-
Får kanske bli söndagsfrukosten
-
Ska testa imorgon. Har du provat att frysa dem?
-
Nej, jag frågade Jessica, inte dig. :-) Borde förstås ha skrivit ut namnet.
Förresten, Jessica, jag försökte gå in på din blogg sockertjocken.se, men kom inte in utan lösenord. Måste man vara medlem där?
Senast uppdaterad 4 februari 2018 22:26
-
Hej seglar67!
Nej, har inte testat frysa fröbröden, men det går säkert bra.Min gamla blogg har blivit hackad, lösenord krävs inte normalt. Är på problemet och försöker lösa det :)
Logga in för att skriva en kommentar.