icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
4 februari 2018 08:16
4

Snabba fröbröd

7c2e5612-c3d3-49c5-a4d7-1d21c2f666a8.jpg

Godmorgon! 

Idag var jag uppe innan tuppen! Vaknade vid fyra och kunde inte somna om, så det var bara till att gå upp. Det har varit en produktiv morgon. Har hunnit träna, börjat skriva på en inlämningsuppgift, bakat och ätit frukost. De här snabba fröbröden gräddar du i ett plättjärn (eller i ett vanligt järn om du inte har ett plättjärn). Receptet passar de flesta dieter, ex LCHF, paleo och GI.  Kokosmjölken kan bytas ut mot crème fraiche, kvarg, keso eller färskost om du föredrar detta. Du som är plusmedlem hittar recpetet här. 

Toppa sedan med valfritt pålägg. Jag hade avokado och flingsalt på mina. Supergott!

Ingredienser till 14 små bröd
2,0 msk (Smält) Kokosfett / Kokosolja
0,5 tsk Salt
2,0 st Ägg ekologiskt rått
30,0 gram Kokosmjölk
2,0 tsk Fiberhusk
2,0 msk Chiafrön
3,0 msk (Skalade) Sesamfrön torkade u skal
4,0 msk (Hela) Linfrön torkade
0,5 dl Solrosfrön torkade
1,0 dl Pumpafrön squashfrön torkade

Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna för sig.

2. Vispa äggen och blanda sedan med kokosmjölken och hälften av kokosoljan. Vänd sedan ner i fröblandningen. Låt svälla 5 minuter.

3. Smält lite kokosolja i järnet och stek 14 små bröd i ett plättjärn eller i en vanlig stekapanna.

4. Servera bröden med valfritt pålägg.

Gillar

Kommentarer

  • 4 februari 2018 08:23
    Jessand

    Får kanske bli söndagsfrukostensmiley

  • 4 februari 2018 22:03
    seglar67

    Ska testa imorgon. Har du provat att frysa dem? 

  • 4 februari 2018 22:23
    seglar67

    Nej, jag frågade Jessica, inte dig. :-) Borde förstås ha skrivit ut namnet.

    Förresten, Jessica, jag försökte gå in på din blogg sockertjocken.se, men kom inte in utan lösenord. Måste man vara medlem där? 

    Senast uppdaterad 4 februari 2018 22:26

  • 10 februari 2018 13:57

    Hej seglar67!
    Nej, har inte testat frysa fröbröden, men det går säkert bra. 

    Min gamla blogg har blivit hackad, lösenord krävs inte normalt. Är på problemet och försöker lösa det :)

Logga in för att skriva en kommentar.