Snabba och lättlagade vardagsrätter.
Vi fortsätter med recept på temat snabba och lättlagade vardagsrätter. Den här veckan blir det en mejerifri variant av klassikern ”Flygande Jakob”. Du som är plusmedlem hittar receptet här. Vi har använt oss av kokosgrädde, men det lika bra att använda vanlig grädde om man hellre vill det.
Du kan öka hettan genom att tillföra mer sambal oelek och vill du byta ut de salta cashewnötterna mot jordnötter går det också bra.
Man tar helt enkelt och tillför/byter ut saker så att de passar ens kosthållning! Servera rätten med blomkålsris, shiratakinudlar, zucchninudlar, kokta grönsaker eller kokt ris.
Ingredienser:
500,0 gram Kyckling bröstfilé u skinn ugnsstekt
1,0 st Banan
1,0 paket(er) a´140 gr Gris bacon
400,0 gram Kokosgrädde
10,0 gram Sambal oelek
0,5 dl Chilisås tomat
2,0 tsk Curry
1,0 dl Cashewnötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela det färdiggrillade kycklingköttet i en ugnssäker form. Skiva bananen och lägg denna ovanpå.
2. Bland kokosmjölk med chilisås, sambal och curry. Häll sedan såsen över kycklingen. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.
3. Skär baconet i småbitar och stek knaprigt. Strö bacon samt hackade nötter över gratängen innan servering.
4. Servera med exempelvis kokt blomkålsris, sjögräs- eller shiratakinudlar.
Gillar
Kommentarer
-
Mums...😋 det var inte igår jag lagade det. Tack 👏👏
måste testas..
Senast uppdaterad 11 mars 2017 17:23
Logga in för att skriva en kommentar.