icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
3 september 2022 10:17

Sojamarinerad lax

be9e4e47-50bd-4306-8fc4-0d9925d7a6e4.jpeg

Här kommer ett recept på grillad lax med japansk touch. Jag serverar laxen med en enkel sallad som består av gurka och edamamebönor. Kokt ris är gott till.  Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 1 nypa Flingsalt

  • 1 st Röd chili

  • 600 g Lax rå

  • 1.5 dl Japansk soja Inproba

  • 30 g Ingefära

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 30 cm Gurka

  • 120 g Sojabönor Edamame IMPORT

  • 4 dl Jasminris kokt

  • 2 msk Honung

Gör så här:

  1. Finhacka vitlök och röd chili. Riv ingefäran. Lägg ingredienserna i en skål. Tillsätt soja och honung.
  2. Lägg laxen i en form. Häll över marinaden och låt stå en timme eller mer.
  3. Grilla laxen med skinnsidan nedåt på grill. Strö över lite flingsalt. Går även att tillaga i ugn på 150 grader. Laxen ska då ha en innertemp på 54-56 grader.
  4. Skär gurkan i stavar och blanda med sojabönorna.
  5. Servera laxen med gurksalladen och kokt ris.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.