Sojamarinerad lax
Här kommer ett recept på grillad lax med japansk touch. Jag serverar laxen med en enkel sallad som består av gurka och edamamebönor. Kokt ris är gott till. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 nypa Flingsalt
- 1 st Röd chili
- 600 g Lax rå
- 1.5 dl Japansk soja Inproba
- 30 g Ingefära
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 30 cm Gurka
- 120 g Sojabönor Edamame IMPORT
- 4 dl Jasminris kokt
- 2 msk Honung
Gör så här:
- Finhacka vitlök och röd chili. Riv ingefäran. Lägg ingredienserna i en skål. Tillsätt soja och honung.
- Lägg laxen i en form. Häll över marinaden och låt stå en timme eller mer.
- Grilla laxen med skinnsidan nedåt på grill. Strö över lite flingsalt. Går även att tillaga i ugn på 150 grader. Laxen ska då ha en innertemp på 54-56 grader.
- Skär gurkan i stavar och blanda med sojabönorna.
- Servera laxen med gurksalladen och kokt ris.
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.