icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
25 juli 2021 11:04
1

Sommarsallad med halloumi

95c6eda5-6274-41a7-ac82-c305540105e2.jpeg

Då var det dags för semester! Det blir automatiskt mer sallader och grillat. Här följer ett recept på en enkel sallad med spenat, sparris, rädisa och avokado. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:        

1 krm Mellanmalen svartpeppar 1 nypa Salt 300 g Halloumiost fett 22% ej stekt 150 g Rädisa 2 st Avokado 250 g Sparris grön el vit 60 g Spenat färsk 60 g Rucculasallad 2 mellan Tomat 0.5 st Citron

Gör så här:

  1. Skär av någon centimeter av sparrisen vid roten. Lägg i sjudande vatten ca 3 minuter. Tag upp och halvera.
  2. Blanda ihop ruccola och spenat. Lägg upp på ett stort serveringsfat.
  3. Skiva avokado i 0,5 cm tjocka skivor och fördela över bladgrönsakerna.
  4. Skiva rädisorna fint och strö dessa över salladen.
  5. Skär halloumin i stavar och stek i en torr stekpanna. Lägg ovanpå salladen.
  6. Skiva tomaterna och stek hastigt i torr stekpanna. Fördela över salladen.
  7. Krydda med salt och peppar och pressad citron.

Gillar

Kommentarer

  • 25 juli 2021 21:53

    Fint o gott! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.