icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
22 juli 2018 10:42

Somrig potatissallad

8ecd3786-cab1-46dc-a269-0dde22b5cfa7.JPG

Supergod potatissallad med sparris, rädisor och dilldressing. Den här potatissalladen är en fräschare och lättare variant än vanlig potatissallad. Prova!

Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Ingredienser 4 portioner:        

1 msk Smör fett 80 %

1 nypa Flingsalt

1 krm Svartpeppar

2 msk Majonnäs fett 80%

1 dl Gräddfil fett 12%

1 msk Senap fransk 1 dl Dill

100 g Blandsallad SallaCarte

600 g Färskpotatis rå

200 g Rädisa

200 g Sparris grön 

 

Gör så här:

  1. Koka potatisen och låt sedan svalna något. Dela sedan potatisen på mitten.
  2. Skär bort 2 cm av sparrisen nertil och dela sedan stängerna på mitten. Stek hastigt i smör runt om.
  3. Halvera rädisorna och blanda sedan ihop denna med avsvalnad potatis, sparris och blandade salladsblad på ett stort fat.
  4. Mixa ihop dill, senap, gräddfil och majonnäs till en sås i mixer. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över salladen strax innan servering.
  5. Servera till fisk eller skaldjur.

Denna potatissallad passar bra till fisk och skaldjur. Gärna grillat!

 

 

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.