Spenat och chèvrepaj
Hej och god fortsättning till er alla! Är det fler än jag som är trött på julmat? Jag kommer inleda det nya året med paj och sallad. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 1.5 msk Fiberhusk
- 30 g Smör fett 80 %
- 1 st Ägg konventionellt rått
- 5 st Ägg konventionellt rått
- 3 dl Matlagningsgrädde fett 15%
- 200 g Spenat färsk
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 80 g Ost hårdost fett 28%
- 100 g Getost chèvre vitmögelost fett 25%
- 15 g Smör fett 80 %
- 3 dl mjöl Mandel Sötmandel torkad / Mandelmjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mandelmjöl, 1 ägg, 30 g smör, fibethusk och salt till en deg.
- Tryck ut degen i en springform och nagga botten med gaffel. Låt vila i kylskåp 10 minuter. Förgrädda därefter pajskalet ca 8 minuter.
- Riv osten och blanda därefter ihop med ägg och grädde. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka spenaten grovt. Finhacka lök och pressa ner vitlök i en stekpanna. Bryn i smör till det mjuknar. Tillsätt därefter spenat och fräs som hastigast. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg spenat och lök i det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen och toppa med skivad getost. Grädda ca 30-40 minuter.
Gillar
Kommentarer
-
Gott!!
Logga in för att skriva en kommentar.