Spenatpaj med keso och pajskal av potatis
Idag bjuder vi på en proteinrik spenatpaj där keso tillsammans med ägg agerar bas för äggstanningen. Skalet är gjort av kokt, smashad potatis vilket gör den både kalorisnål och glutenfri. Ännu ett plus är att pajerna har gjorts i smarta portionsformar vilket gör det smidigt att ta med som lunchlådor. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 tsk Salt
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 500 g Potatis rå
- 1 msk Smör fett 80 %
- 4 st Ägg konventionellt rått
- 400 g Keso färskost fett 4%
- 400 g Spenat fryst
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 50 g riven ost Gratäng 28% ARLA KÖKET
Gör så här:
- Koka potatisen mjuk. Häll därefter av vattnet och låt svalna.
- Fördela potatisarna jämt i fyra ugnståliga formar. Använd bottnen på ett glas för att mosa potatisen. Hjälp sedan till med fingrar för att trycka ut potatisen jämnt, samt upp på en bit på kanterna. Det går enkelt om du täcker formen med plastfolie och därefter trycker/jämnar ut potatisen. Pensla därefter med smält smör. Förgrädda pajskalet ca 12 minuter i 225 graders ugn.
- Tina den frysta, hackade spenaten. Lägg i en sil och press ut så mycket vätska som möjligt.
- Mixa keso och ägg till en jämn smet med en stavmixer eller matberedare. Blanda därefter ner spenat och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Fördela spenatblandningen jämnt i formarna. Toppa med riven ost. Grädda i 25-30 minuter i 225 graders ugn.
- Servera tillsammans med en passande proteinkälla, exempelvis lax eller kyckling.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.