icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
6 oktober 2024 09:09

Spenatpaj med keso och pajskal av potatis

fd0f4027-4e0c-4e99-b92b-96bd0e8a7089.jpg

Idag bjuder vi på en proteinrik spenatpaj där keso tillsammans med ägg agerar bas för äggstanningen. Skalet är gjort av kokt, smashad potatis vilket gör den både kalorisnål och glutenfri. Ännu ett plus är att pajerna har gjorts i smarta portionsformar vilket gör det smidigt att ta med som lunchlådor. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 0.5 tsk Salt

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 500 g Potatis rå

  • 1 msk Smör fett 80 %

  • 4 st Ägg konventionellt rått

  • 400 g Keso färskost fett 4%

  • 400 g Spenat fryst

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 50 g riven ost Gratäng 28% ARLA KÖKET

Gör så här:

  1. Koka potatisen mjuk. Häll därefter av vattnet och låt svalna.
  2. Fördela potatisarna jämt i fyra ugnståliga formar. Använd bottnen på ett glas för att mosa potatisen. Hjälp sedan till med fingrar för att trycka ut potatisen jämnt, samt upp på en bit på kanterna. Det går enkelt om du täcker formen med plastfolie och därefter trycker/jämnar ut potatisen. Pensla därefter med smält smör. Förgrädda pajskalet ca 12 minuter i 225 graders ugn.
  3. Tina den frysta, hackade spenaten. Lägg i en sil och press ut så mycket vätska som möjligt.
  4. Mixa keso och ägg till en jämn smet med en stavmixer eller matberedare. Blanda därefter ner spenat och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Fördela spenatblandningen jämnt i formarna. Toppa med riven ost. Grädda i 25-30 minuter i 225 graders ugn.
  5. Servera tillsammans med en passande proteinkälla, exempelvis lax eller kyckling.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.