Stekt brysselkål med bacon och parmesan
Gilllar ni kål? Jag älskar´t, i alla möjliga former! Denna variant passar utmärkt som ett tillbehör till både fågel, nöt och fläskkött och är ett utmärkt komplement till potatis för den som vill hålla nere på kolhydraterna. Ikväll serverar jag denna sidorätt till en helstekt kalkon. Magiskt! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 500 g Brysselkål
- 1 paket(er) a´140 gr Gris bacon
- 50 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
Gör så här:
- Dela brysselkålen i två halvor. Koka därefter i vatten så att den precis mjuknar, ca 3 minuter. Häll sedan av vattnet och ställ åt sidan.
- Skär baconet i mindre bitar och stek mjuk i stekpanna. Tillsätt brysselkålen och stek ytterligare tills kål och bacon får lite färg.
- Lägg upp på ett serveringsfat och strö över riven parmesanost. Smaka av med svartpeppar.
Gillar
Kommentarer
-
Älskar all kål och brukar smörsteka. Tack.
-
Brysselkål har jag aldrig stekt, däremot många andra kålsorter och det blir ju supergott. Detta kommer att testas. Tack 😀
Logga in för att skriva en kommentar.