icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
24 oktober 2022 15:53
2

Tacogratäng med krämigt osttäcke

797d81cd-43e4-45fa-856a-0f4a3154be83.jpg

Här kommer ett recept på en galet god tacogratäng. Det som gör den så god är det krämiga osttäcket av crème fraiche, färskost och smakrik riven ost. Vill du ha en gratäng med färre kalorier kan du byta ut mjölkprodukterna mot magrare varianter. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

 

  • 0.5 msk Oregano

 

  • 0.5 msk Spiskummin

 

  • 0.5 msk Paprikapulver

 

  • 1 msk Chilipulver

 

  • 1 tsk Salt

 

  • 500 g Nöt färs köttfärs fett 15% rå

 

  • 1 st Lök gul,

 

  • 1 klyfta(or) Vitlök

 

  • 1 st Paprika grön

 

  • 150 g Majskorn konserv u lag

 

  • 1 burk Santa Maria - Tex Mex - Tacosauce medium

 

  • 1 dl Creme fraiche fett 34%

 

  • 100 g Färskost fett 27% typ Philadelphia

 

  • 60 g Ost hårdost fett 28%

Gör så här:

  1. Finhacka löken och stek tillsammans med köttfärs och pressad vitlök i en stor gryta.
  2. Tillsätt kryddorna och finhackad grön paprika när färsen fått lite färg. Låt fräsa ytterligare en stund och tillsätt därefter tacosås och avrunnen majs. Blanda och låt färsblandningen puttra ytterligare 10 minuter till.
  3. Häll upp tacofärsen i en ugnssäker form.
  4. Riv osten och lägg i en bunke eller djup skål. Blanda med färskost och crème fraiche. Klicka sedan ut ostsmeten över tacofärsen och bred ut med baksidan av en sked eller en slickepott. Grädda i 225 graders ugn 25 minuter.

Variationstips

Nötfärsen kan bytas ut mot annan färs, exempelvis vegetarisk sådan. Välj magrare mjölkproukter om du vill hålla nere på fetthalt och kalorier. 

 

Serveringstips

Med en salld av tomat, gurka, majs och paprika. 

 

Gillar

Kommentarer

  • 24 oktober 2022 16:24
    Bella50

    One word only... Yammy👌😋

    Have a nice week Jessica 

     

    Senast uppdaterad 24 oktober 2022 16:24

  • 24 oktober 2022 16:51

    Tack det samma😁

Logga in för att skriva en kommentar.