Tacokryddad köttfärsgryta
Idag blir det tacosöndag och i grytform. Jag serverar grytan med en klick gräddfil på toppen utan något tillbehör, men både ris och nachos passar fint till. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Till 4 portioner behöver du:
- 2 dl Vatten
- 1 krm Cayennepeppar
- 1 msk Oregano
- 1 tsk Lökpulver
- 2 tsk Spiskummin
- 1 msk Chilipulver
- 1 tsk Salt
- 500 g Nöt färs fett 10 % rå
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Paprika grön
- 1 st Paprika röd
- 1 burk(ar) Majskorn konserv u lag
- 190 g Svarta Bönor Zeta
- 2 burk Tomater krossade konserv m lag
- 4 msk Gräddfil fett 12%
Gör så här:
- Finhacka löken. Lägg i en gryta tillsammans med pressad vitlök och färs. Bryn till köttet fått lite färg.
- Finhacka paprikan och vänd ner i färsen tillsammans med majs och bönor. Tillsätt krossad tomat och vatten samt alla kryddor. Låt koka upp och sjuda under locka 10-15 minuter.
- Servera tacogrytan med en klick gräddfil.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.