icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
24 mars 2024 14:31

Tacokryddad köttfärsgryta

41531514-a033-447b-8f37-c249ca589c46.jpeg

Idag blir det tacosöndag och i grytform. Jag serverar grytan med en klick gräddfil på toppen utan något tillbehör, men både ris och nachos passar fint till. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Till 4 portioner behöver du:

  • 2 dl Vatten
  • 1 krm Cayennepeppar
  • 1 msk Oregano
  • 1 tsk Lökpulver
  • 2 tsk Spiskummin
  • 1 msk Chilipulver
  • 1 tsk Salt
  • 500 g Nöt färs fett 10 % rå
  • 1 st Lök gul,
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1 st Paprika grön
  • 1 st Paprika röd
  • 1 burk(ar) Majskorn konserv u lag
  • 190 g Svarta Bönor Zeta
  • 2 burk Tomater krossade konserv m lag
  • 4 msk Gräddfil fett 12%

 

Gör så här:

  1. Finhacka löken. Lägg i en gryta tillsammans med pressad vitlök och färs. Bryn till köttet fått lite färg.
  2. Finhacka paprikan och vänd ner i färsen tillsammans med majs och bönor. Tillsätt krossad tomat och vatten samt alla kryddor. Låt koka upp och sjuda under locka 10-15 minuter.
  3. Servera tacogrytan med en klick gräddfil.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.