Tacokyckling i salsasås
En snabblagad kycklinggryta med tacokryddor och salsasås! En allt-i-ett gryta. Variera hetta efter styrka på salsasåsen. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 1 näve Koriander
- 1 Nypa Salt
- 0.5 dl Tacokrydda, sockerfri
- 1 msk Smör fett 80 %
- 1 st Lök gul,
- 1 st Paprika gul
- 1 st Paprika röd
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1.5 dl Creme fraiche fett 34%
- 250 g Chunky Salsa - Santa Maria (Hot)
- 1 dl Majskorn konserv u lag
-
Gör så här:
- Strimla kycklingen och stek i smör några minuter. Vänd då och då. Tillsätt därefter tacokrydda och stek ytterligare någon minut. Ta upp och lägg åt sidan.
- Smölt smör i en stekpanna och pressa ner vitlöken. Finhacka löken och strimla paprikan. Vänd ner i stekpannan och fräs tills löken blir mjuk.
- Tillsätt créme fraiche, salsa, majs och kyckling. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
- Garnera med koriander (kan uteslutas) innan servering.
Serveringstips
Val efter diet. Ex en blandad sallad, blomkålsris eller vanligt ris alternativt fajitasbröd.
Gillar
Kommentarer
-
Allt låter gott utom Koriander. Vi gillar inte varann...
Önskar dig en fin Valborg-1:a maj
Logga in för att skriva en kommentar.