Tacosoppa med kyckling
Här kommer ett recept på en mättande tacosoppa med grillad kyckling, bönor som toppas med avocado och riven ost. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 msk Smör fett 80 %
- 1 burk Tomater krossade konserv m lag
- 380 g Svarta Bönor (Ready to serve) Go Green
- 1 burk(ar) Majskorn konserv u lag
- 1 burk Tomater krossade konserv m lag
- 0.5 dl Chilisås glasflaska HEINZ
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Oregano
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Chilipulver
- 2 dl Vatten
- 1 dl Creme fraiche fett 34%
- 500 g Kycklingbröst, grillat, ca 120g KING FROST
- 1 st Avokado
- 30 g Riven ost Texmex 29% ARLA KÖKET
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök och fräs mjukt i smör. Rör ner kryddorna låt fräsa med en stund.
- Rör ner vatten, tomatkross, chilisås och crème fraiche och låt småputtra i ca 20 minuter under lock.
- "Riv" det grillade kycklingköttet i mindre bitar och vänd ner detta tillsammans med avsköljda bönor och majs i tomatsåsen.
- Häll upp i tallrikar och toppa med hackad avokado och toppa med riven ost.
Variationstips
Kycklingen går att byta ut mot färs från nöt, gris eller ett vegetariskt alternativ.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.