Tom kha gai
Älskar den här soppan! Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära och kyckling ger en smakrik och härlig soppa! Låt dig inte avskräckas av den långa innehållsförteckningen, samtliga ingredienser går att finna i alla större matbutiker. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 kruka Koriander
- 2 dl Vatten
- 6 st Kaffir limeblad
- 3 st Stjälkar citrongräs
- 4 cm Ingefära
- 1 st Röd chili
- 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 msk Kokosfett / Kokosolja
- 2 st Lime
- 160 g Ostronskivling BORGENS
- 2 mellan Tomat
- 4 dl Kokosmjölk,
- 2 msk Fisksås Tra Chang
- 1 msk Ostronsås Maekrua
- 200 g Shiratakinudlar
Gör så här:
- Finhacka gul lök och chili. Fräs tillsammans med pressad vitlök i kokosolja. Skiva ingefäran i tunna skivor och banka citrongräset med knivskaftet för att frigöra smaken och vänd ner i stekgrytan.
- Häll därefter på kokosmjölk och vatten. Låt sjuda upp. Skiva kycklingfilén i tunna skivor och lägg ner i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna tillsammans med tomat, limejuice kaffir-limeblad i soppan. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med fisksås och ostronsås.
- Klipp ner och strö över koriander precis innan servering.
- Läs på förpackningen på nudlarna och följ instruktioner. Fördela lite nudlar i en djup tallrik och häll därefter på soppan. Smaklig spis!
Variationstips
Det går bra att utesluta koriandern, samt att byta ut shiratakinudlarna mot ris- eller äggnudlar.
Kommentarer
-
Att jag ska ha så svårt för både kokosmjölk och koriander....
...men det är säkert lika gott som allt du lagar.
Ha det gott nu Jessica
-
Tack fina Bella
-
Nu får vi ta vara på dagarna.
Senast uppdaterad 14 juni 2021 07:11
Logga in för att skriva en kommentar.