Tonfisk med mangosalsa
Idag bjuder vi på en syrlig och fräsch mangosalsa som serveras tillsammans med stekt tonfisk. Det är även supergott att grilla tonfisken för den som har möjlighet. Receptet passar bland annat dig som äter enligt AIP, paleo, medelhavskost och GI. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 kruka Koriander
- 600 g Tonfisk rå
- 2 msk Olivolja
- 400 g Mango
- 2 st Avokado
- 20 cm Gurka
- 2 st Lime
- 0.5 st Lök röd
- Flingsalt
Gör så här:
- Skala och skär mango, avokado och gurka i kuber. Skala och finhacka löken. Lägg i en skål.
- Grovhacka koriandern och vänd ner i skålen. Tillsätt pressad lime och blanda grönsakerna.
- Stek tonfisken i olivolja, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt. Servera tillsammans med mangosalsan.
Variationstips
Det går bra att använda frusen mango och avokado. Tonfisken kan bytas ut mot lax. Det blir även gott att grilla fisken om möjlighet finns.
Gillar
Kommentarer
-
Det ser läskande ut!
Nu gillar jag inte koriander, färsk tonfisk, olivolja, mango, lime... men jag kan byta ut till exempelvis dill, konserverad tonfisk alt lax, rapsolja, äpple, citron. Så detta inspirerar jättemycket i alla fall! 👍
-
Glad att kunna inspirera även om du gillar helt andra smaker😊
Logga in för att skriva en kommentar.