icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
5 januari 2020 15:29
3

Tonfiskgratäng med parmesan och aubergine

89779c6f-5a1b-4216-9490-27141ee3971d.jpg

God fortsättning på er alla! Har ni gjort upp några planer för det nya året?

Matdagboken inleder med att släppa en ny kickstarmeny med medelhavskost. Där fokuserr vi på grönsaker, rotfrukter, bönor, olivolja, fisk, skaldjur och kyckling. Receptet jag delar med mig av idag kommer från kickstarten! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 port:

  • 400 g Tonfisk i vatten konserv avrunnen

  • 1 krm Svartpeppar

  • 2 tsk Salt

  • 1 st Lök gul,

  • 1 st Paprika röd

  • 200 g Stjälkselleri

  • 3 msk Olivolja

  • 80 g Parmesanost hårdost riven fett 30%

  • 2 dl Majonnäs fett 80%

  • 5 g Sambal oelek

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 600 g Aubergine

Gör så här:

  1. Skala auberinerna och skär i 0,5 cm tjocka skivor. Strö över salt och låt dra 15 minuter. Torka därefter av vätskan och lägg sedan i en ugnssäker form. Ställ in i 175 graders ugn 10 minuter.
  2. Finhacka löken och stek tillsammans med pressad vitlök i olivolja. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt därefter finhackad paprika och finhackad selleri. Låt fräsa ytterligare fem minuter. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
  3. Blanda sedan ner tonfisk, majonnäs i finriven parmesan i röran och häll sedan denna över auberginen.
  4. Grädda gratängen i 200 graders ugn tills den får fin färg, ca 15 minuter.

 

Gillar

Kommentarer

  • 5 januari 2020 17:18
    Bella50

    Tack detsamma till dig Jessica.

    Jag har iklätt mig både  hängslen och livrem sedan första dagen i år.

    Får väl se vart det landar...men hittills går det jättebra.

     

  • 5 januari 2020 19:04
    monosc

    Älskar tonfisk, kul med en varm variant. Tack.

  • 5 januari 2020 19:18

    Har sett att det går bra för dig Bella och är övertygad att det kommer fortsätta i samma spårheart

     

Logga in för att skriva en kommentar.