Tonfiskgratäng med parmesan och aubergine
God fortsättning på er alla! Har ni gjort upp några planer för det nya året?
Matdagboken inleder med att släppa en ny kickstarmeny med medelhavskost. Där fokuserr vi på grönsaker, rotfrukter, bönor, olivolja, fisk, skaldjur och kyckling. Receptet jag delar med mig av idag kommer från kickstarten! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 port:
- 400 g Tonfisk i vatten konserv avrunnen
- 1 krm Svartpeppar
- 2 tsk Salt
- 1 st Lök gul,
- 1 st Paprika röd
- 200 g Stjälkselleri
- 3 msk Olivolja
- 80 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 2 dl Majonnäs fett 80%
- 5 g Sambal oelek
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 600 g Aubergine
Gör så här:
- Skala auberinerna och skär i 0,5 cm tjocka skivor. Strö över salt och låt dra 15 minuter. Torka därefter av vätskan och lägg sedan i en ugnssäker form. Ställ in i 175 graders ugn 10 minuter.
- Finhacka löken och stek tillsammans med pressad vitlök i olivolja. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt därefter finhackad paprika och finhackad selleri. Låt fräsa ytterligare fem minuter. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
- Blanda sedan ner tonfisk, majonnäs i finriven parmesan i röran och häll sedan denna över auberginen.
- Grädda gratängen i 200 graders ugn tills den får fin färg, ca 15 minuter.
Gillar
Kommentarer
-
Tack detsamma till dig Jessica.
Jag har iklätt mig både hängslen och livrem sedan första dagen i år.
Får väl se vart det landar...men hittills går det jättebra.
-
Älskar tonfisk, kul med en varm variant. Tack.
-
Har sett att det går bra för dig Bella och är övertygad att det kommer fortsätta i samma spår
Logga in för att skriva en kommentar.