Torskrygg med toscanska smaker
Här kommer ett enkelt och gott recept med torskrygg som blivit smaksatt med tomat, vitlök, citron och oliver. Superfräscht och nyttigt! Vill du ha en magrare rätt går det bra att välja en fetaost med mindre fetthalt. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk Oregano, torkad
- 1 krm Svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 700 g SMAK Torskrygg m linguine FINDUS
- 2 burk Tomater krossade konserv m lag
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Citron
- 150 g Fetaost fett 25%
- 5 g Sambal oelek
- 1 msk Smör fett 80 %
- 24 st Oliver gröna inlagda
Gör så här:
- Lägg tinad torskfilé i en ugnssäker form. Salta och peppra.
- Finhacka lök och fräs denna mjuk i smör en kastrull. Pressa ner vitlök och fräs ytterligare en stund. Häll ner de krossade tomaterna, sambal oelek, salt, peppar och oregano. Låt småputtra fem minuter.
- Tillsätt därefter skal från en halv citron, samt saft från hela citronen. Skiva oliverna fint och vänd även ner dessa i tomatsåsen.
- Häll tomatsåsen över torskryggen och smula fetaosten ovanpå. Ställ in i 150 graders ugn ca 20 minuter.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.