Torskrygg med ugnsrostad blomkål
Rostad blomkål är ett supergott tillbehör som passar bra till det mesta. Här har vi valt att smaksätta blomkålen med citron, vitlök och persilja. I detta recept serverar vi blomkålen tillsammans med torskrygg som fått sjuda i lättsaltat vatten. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 msk Persilja, fryst eller färsk
- 1 nypa Salt
- 1 krm Lökpulver
- 300 g Torsk rå
- 500 g Blomkål
- 0.5 st Citron
- 2 msk Olivolja
- 0.5 klyfta(or) Vitlök
Gör så här:
- Lägg torskryggen i en kastrull. Häll på vatten och sjud på medelvärme ca 5 minuter. Fisken ska ha en innertemp på 56 grader när den är klar.
- Bryt blomkålen i mindre buketter. Lägg i en skål.
- Riv skalet från citronen och pressa ner saften över blomkålen. Tillsätt olja, salt, pressad vitlök, lökpulver och finhackad persilja. Blanda väl.
- Strö ut blomkålsbuketterna på en ugnsplåt och ställ in i 225 graders ugn 25-35 minuter. Känn efter med en sticka att blomkålen är mjuk, men gärna har lite tuggmotstånd.
- Servera den ugnsrostade blomkålen till fisken.
Variationstips
Torskryggen kan bytas ut mot annan vit fisk, alternativt lax.
Gillar
Kommentarer
-
Detta kommer jag att laga snart! Med lax, som också åker med i ugnen 😋
-
Smart att slänga in laxen med😁
Logga in för att skriva en kommentar.